Griekse hamburgersWat ik tijdens het koken altijd heel leuk vind is om te spelen met smaken. Een extra ingrediënt hier en daar zodat het gerecht ineens een heel andere smaak krijgt. Wel, bij het BBQ’en is dat ook zo. Een hamburger op de BBQ is prima natuurlijk maar het wordt helemaal goed als je de burgers wat pimpt. Dat is ook wat we gaan doen met deze Griekse Hamburgers!

Als we spreken over Griekse Hamburgers dan weet je eigenlijk al dat we geen gemengd gehakt gaan gebruiken maar wel lamsgehakt. Dat lamsvlees gaat sowieso al zorgen voor die typisch Griekse smaak en daar bovenop gaan we nog een beetje munt en peterselie door het gehakt draaien. Smaakbommetje!

Recept voor Griekse Hamburgers op de BBQ

Hieronder geef ik jullie de ingrediënten en de bereidingswijze voor deze hamburgers mee. Je kan meer of minder kruiden gebruiken maar pas op met de munt want dat smaakt nogal rap door.

Voor 4 personen:

  • 800g lamsgehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • enkele blaadjes munt
  • enkele takjes peterselie
  • 1 teentje look (of lookpoeder)

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een mengschaal en doe het ei en het paneermeel eronder. Ik meng dit altijd al een eerste keer en daarna doe ik de rest van de kruiden eronder.

Pers de look en snipper de peterselie en de munt en meng die ook onder het gehakt.

Een Griekse Hamburger gaan we niet tussen een typisch hamburger broodje steken maar wel tussen een pita broodje. De burgers mogen dus nogal groot uitvallen. 4 burgers van 800g zal ongeveer goed zijn denk ik. Als de burgers gevormd zijn kan je ze in principe onmiddellijk op de grill gooien maar ik maak ze graag op voorhand en ik leg ze nog een paar uurtjes in de koelkast. Het kan maar een gedacht zijn maar ik heb altijd de indruk dat de smaken dan meer uitkomen.

Om de burgers klaar te maken heb je een goed hete grill nodig! Ik geef ze 2 minuten aan elke kant boven het vuur en daarna nog een paar minuten op het indirecte stuk van mijn bbq zodat ze goed gaar zijn vanbinnen.

Griekse hamburgers

Voor deze burgers heb ik mijn nieuwe gas bbq gebruikt, de Napoleon TravelQ Pro. Prima BBQ! Niet supergroot maar er zitten 2 branders op zodat je kan spelen met direct en indirect vuur. Het beste is dat de grill van gietijzer is en dat zorgt voor die mooie grillmarks die je op de foto kan zien.

Als je van plan bent om de burgers effectief op te dienen in een pita broodje kan je de broodjes ook nog even op de hete grill leggen zodat die ook van die mooie streepjes krijgen. Wel oppassen want een broodje is heel vlug klaar dus laat het niet verbranden.

Een stukje feta of een tzatziki past ook perfect bij deze hamburgers. Op de foto heb ik dat erbij gegeten. Foto is niet supergoed gelukt maar het was wel lekker! Volgende keer nog een paar tomaatjes, enz. erbij en het is helemaal af.

Smakelijk en laat in de commentaren zeker weten wat je vind van de smaak van de burgers!

Op zoek naar meer BBQ inspiratie? Check het overzicht van onze andere BBQ recepten.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/lamsburgers-grill-marks.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/lamsburgers-grill-marks.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,grieks,hamburgerWat ik tijdens het koken altijd heel leuk vind is om te spelen met smaken. Een extra ingrediënt hier en daar zodat het gerecht ineens een heel andere smaak krijgt. Wel, bij het BBQ'en is dat ook zo. Een hamburger op de BBQ is prima natuurlijk maar het wordt...Alles voor de man met smaak!