Meteen naar de inhoud
Home » De pizzasteen voor een perfecte bodem

De pizzasteen voor een perfecte bodem

pizzasteenEen pizza is meer dan de telefoon nemen en 10 minuten later het karton opentrekken. Met een beetje moeite maak je zelf een bijzonder lekkere pizza. Een bijzonder belangrijk onderdeel is het deeg. Niet te dik en lekker krokant. Enkel… dat krokante is nagenoeg onmogelijk zonder bakken in een pizzaoven. Hoewel… er is een mooi alternatief: de pizzasteen. Sixpacks.be helpt je bij zowel het kiezen als het gebruiken.

Aankoop

Een pizzasteen kan je kopen in de keukenwinkel, maar kan je ook gaan halen bij een tegelwinkel. Daar verkopen ze namelijk ook natuursteen. Het gaat op deze manier wel een pak goedkoper zijn. Let wel op dat die niet geglazuurd is. Anders bevatten ze lood, en dat willen we niet echt in ons eten. Verder opletten dat de steen poreus is. Waarom? Lees zeker verder !

Werking

De pizzasteen zorgt niet enkel voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, maar doordat hij poreus is, gaat het vocht uit het deeg in de steen. En zo wordt je deeg lekker krokant!

Aan de slag

1 – Bestrooien met bloem, zo krijg je hem er nadien ook makkelijk af.

2 – Steen voorverwarmen in de oven (zet hem gewoon in de oven wanneer je die aanzet)

3 – Van de steen afhalen. Laat de steen in de oven staan. ZEKER NIET meteen afspoelen onder de kraan, anders kan hij barsten door het grote temperatuursverschil.

4- Wanneer hij afgekoeld is: gewoon afspoelen, eventuele aanbaksels haal je er met een plamuurmesje netjes af. Géén afwasmiddel, de steen is namelijk poreus en Dreft is niet echt wat je zoekt als smaak voor je volgende zelfgemaakte pizza.

Geschikt

  • Goeie steen gevonden? Doe er je voordeel mee, want ook brood, croissants, pistolets, etc.. je kan ze allemaal bakken op die steen.

  • Leg hem ook gerust op de BBQ. Ook bepaalde gerechten voor in de tuin halen hun voordeel uit een gelijkmatig verspreidde warmte.

 

Koop je toch liever een pizzasteen online? Geen probleem! Bij BBQCENTER hebben ze stenen in alle geuren en kleuren.

Ook bij Bol.com hebben ze een heel assortiment aan pizzastenen:

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5918737ba0cc3_bestsellers” cat_id=”21801″ name=”pizzastenen” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: