pizzasteenEen pizza is meer dan de telefoon nemen en 10 minuten later het karton opentrekken. Met een beetje moeite maak je zelf een bijzonder lekkere pizza. Een bijzonder belangrijk onderdeel is het deeg. Niet te dik en lekker krokant. Enkel… dat krokante is nagenoeg onmogelijk zonder bakken in een pizzaoven. Hoewel… er is een mooi alternatief: de pizzasteen. Sixpacks.be helpt je bij zowel het kiezen als het gebruiken.

Aankoop

Een pizzasteen kan je kopen in de keukenwinkel, maar kan je ook gaan halen bij een tegelwinkel. Daar verkopen ze namelijk ook natuursteen. Het gaat op deze manier wel een pak goedkoper zijn. Let wel op dat die niet geglazuurd is. Anders bevatten ze lood, en dat willen we niet echt in ons eten. Verder opletten dat de steen poreus is. Waarom? Lees zeker verder !

Werking

De pizzasteen zorgt niet enkel voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, maar doordat hij poreus is, gaat het vocht uit het deeg in de steen. En zo wordt je deeg lekker krokant!

Aan de slag

1 – Bestrooien met bloem, zo krijg je hem er nadien ook makkelijk af.

2 – Steen voorverwarmen in de oven (zet hem gewoon in de oven wanneer je die aanzet)

3 – Van de steen afhalen. Laat de steen in de oven staan. ZEKER NIET meteen afspoelen onder de kraan, anders kan hij barsten door het grote temperatuursverschil.

4- Wanneer hij afgekoeld is: gewoon afspoelen, eventuele aanbaksels haal je er met een plamuurmesje netjes af. Géén afwasmiddel, de steen is namelijk poreus en Dreft is niet echt wat je zoekt als smaak voor je volgende zelfgemaakte pizza.

Geschikt

– Goeie steen gevonden? Doe er je voordeel mee, want ook brood, croissants, pistolets, etc.. je kan ze allemaal bakken op die steen.

– Leg hem ook gerust op de BBQ. Ook bepaalde gerechten voor in de tuin halen hun voordeel uit een gelijkmatig verspreidde warmte.

 

Koop je toch liever een pizzasteen online? Geen probleem! Bij BBQCENTER hebben ze stenen in alle geuren en kleuren.

Ook bij Bol.com hebben ze een heel assortiment aan pizzastenen:

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5918737ba0cc3_bestsellers” cat_id=”21801″ name=”pizzastenen” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/11/pizzasteen.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/11/pizzasteen.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafGadgetsbloem,goedkoop,pizzasteen,tegelEen pizza is meer dan de telefoon nemen en 10 minuten later het karton opentrekken. Met een beetje moeite maak je zelf een bijzonder lekkere pizza. Een bijzonder belangrijk onderdeel is het deeg. Niet te dik en lekker krokant. Enkel... dat krokante is nagenoeg onmogelijk zonder bakken in een pizzaoven....Alles voor de man met smaak!