Zelf pizza maken is altijd fun! Het is niet moeilijk en je kan er zowat alles opgooien waar je zin in hebt. In dit geval houden we het bij pizza met spekjes, uien en blauwe kaas.

Hieronder geef ik jullie graag het ‘recept’ mee.

Recept pizza met spekjes, blauwe kaas en uien.

Wie graag alles zelf maakt moet eerst even kijken op de site van Dagelijkse Kost om te zien hoe je zelf pizzadeeg maakt. Zelf koop ik meestal een kant-en-klaar deeg dat je kan vinden in elke supermarket. Je moet deze openleggen en je kan onmiddellijk beginnen met beleggen.

Ingrediënten

  • pizzadeeg
  • tomatensaus
  • 1 ui
  • 1 doosje spekjes
  • blauwe kaas (Roquefort, Gorgonzola, … )
  • kruiden (look, Provencaalse kruiden, … )
  • gemalen kaas en mozarella

Bereidingswijze

Rol het deeg uit op een bakplaat. Ondertussen kan je de oven al op temperatuur laten komen. De temperatuur is afhankelijk van het deeg dat je gekocht hebt maar ligt meestal tussen 200 en 220 graden.

Verdeel de tomatensaus mooi egaal over de pizzabodem. Strooi er nu eerst wat gemalen kaas en blokjes mozzarella over. De kaas zal mooi in de tomatensaus smelten en vormt zo een lekkere basis.

Snij de ui in ringen en verdeel de ringen over de pizzabodem. Brokkel de blauwe kaas erover en werk dan ook nog af met de spekjes. Hoeveel je van alles gebruikt moet je zelf weten maar ik zou durven zeggen dat nét iets te veel eigenlijk juist goed is op een pizza.

Doe er nu nog wat lookpoeder en een heel klein beetje Provencaalse kruiden over en je pizza is klaar om in de oven te gaan.

Baktijd hangt ook af van het soort deeg maar ligt tussen de 15 a 20 minuten.

pizza met spekjes, blauwe kaas en uien

 

Gustoso!

Heb je zelf nog een leuk pizza recept gemaakt? Laat het even weten in de commentaren!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/07/pizza-spekjes-blauwe-kaas.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/07/pizza-spekjes-blauwe-kaas.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodpizza,ReceptZelf pizza maken is altijd fun! Het is niet moeilijk en je kan er zowat alles opgooien waar je zin in hebt. In dit geval houden we het bij pizza met spekjes, uien en blauwe kaas. Hieronder geef ik jullie graag het 'recept' mee. Recept pizza met spekjes, blauwe kaas en...Alles voor de man met smaak!