Een lekkere kaassaus. Met de achtergrond van De Boerinnenbond is het in Vlaanderen vaak een mengeling van kaas, room en boter. Heavy stuff dus. Ons Kookboek 1985: Halve liter melk, 50gr. gemalen kaas. Dat lijkt een beetje in de volksaard te zijn gesijpeld, want kaassaus staat voor velen nog synoniem met zware, loodzware saus.

Een alternatief dat we je graag voorschotelen:

basis voor kaassaus
24 maanden oude Parmezaan. Ideale basis voor een perfecte kaassaus

Onze stappen om een perfecte kaassaus te maken

Stap 1 Bouillon Aan de kook brengen. Vervolgens er evenveel room (dat mag lichte zijn) bijdoen. 3 minuten laten koken. Let uiteraard op dat niet alles overkookt.

Stap 2 Doe in een kom de geraspte kaas, en t lepeltje maïzena, en doe er een grote lepel van je mengsel al bij. Mooi roeren, dat je geen klonter hebt. En vervolgens volledig bij de rest kappen.

Stap 3: wat boter bijdoen, in kleine blokjes. De hoeveelheid boter zal je saus zwaarder maken, dus als je vindt dat ze vol genoeg is, stop je met die boter.

Stap 4: als t voor over de paste is: nog een grote lepel kookvocht van de pasta erbij !

Stap 5: naar eigen smaak: bijkruiden met peper.

Ingrediënten

  • 50 gr. Parmezaanse kaas. Koop een blok, en rasp zelf: dat is dubbel zo lekker.
  • Groentebouillon. Ideaal is die zelfgemaakt, maar goed. Neem een kwart blokje, en in 150 cl. water doet dat ook perfect zijn ding.
  • Room: 150 cl.
  • lepeltje maïzena
  • Beetje boter
  • Peper

Heb jij een betere kaassaus? En durf je ze te delen? We lezen het dan wel !

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/basis-voor-kaassaus-1024x568.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/basis-voor-kaassaus-150x150.jpgRafFoodkaassausEen lekkere kaassaus. Met de achtergrond van De Boerinnenbond is het in Vlaanderen vaak een mengeling van kaas, room en boter. Heavy stuff dus. Ons Kookboek 1985: Halve liter melk, 50gr. gemalen kaas. Dat lijkt een beetje in de volksaard te zijn gesijpeld, want kaassaus staat voor velen nog...Alles voor de man met smaak!