In Belgie of Nederland hebben we het constant over gin of over whisky maar over Wodka wordt amper gesproken. Beetje jammer want Wodka is echt wel een interessant drankje! Beetje vreemd ook want in landen als Polen en Rusland (samen goed voor 200 miljoen inwoners) is het dé nationale drank.

Vroeger dacht ik dat vodka altijd hetzelfde smaakte en dat je het enkel samen met sinaasappelsap kon drinken maar daar klopt dus helemaal niks van. Ik was onlangs te gast in Polen op een traditioneel familiefeest en daar heb ik écht Wodka leren drinken! De Polen kijken niet op een glaasje meer of minder en ze drinken letterlijk heel de tijd Wodka op zo’n feest. Als aperitief, tijdens het eten en ook na het eten. De reden is simpel: Wodka is goed voor alles. Wil je de maag openzetten voor het eten? Wil je je eten laten zakken? Heb je het koud?  Eén oplossing: Wodka!

wodka-zubrowka

Wodka puur drinken of in een cocktail?

Ik kan me voorstellen dat veel mensen liever geen pure Wodka drinken maar ik zou jullie echt willen aanraden om het toch eens te proberen. Neem een klein shotglas en proef de drank op kamertemperatuur. Op die manier heb je veel meer smaak dan bij een ijskoude Wodka.. Na een paar verschillende soorten zal je me gelijk geven en het verschil echt proeven.

Liever een cocktail voor jou? Geen probleem. Wat denk je van een Bloody Mary, een Cosmopolitan, een Screwdriver of een Black Russian? Allemaal cocktails met Wodka.

Wodka kopen

Wodka kan je bij ons gemakkelijk in de supermarkt vinden. Populaire merken als Smirnoff, Absolut en Grey Goose kan je bijna overal vinden maar voor de echte Poolse en Russische merken zal je misschien wat harder moeten zoeken.

Wil je jezelf of iemand anders een originele fles cadeau doen dan moet je even kijken bij Yoursurprise.be.

Zij verkopen een paar populaire merken maar ze hebben ook iets wat ik niet eerder gezien heb “Skorppio Vodka” een fles waar een schorpioen in zit.

wodka-grey-goose wodka-scorpio

 

Op Drankdozijn kan je trouwens ook heeeeel veel soorten wodka vinden!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/wodka-zubrowka.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/wodka-zubrowka.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankSkorppio Vodka,vodka,wodkaIn Belgie of Nederland hebben we het constant over gin of over whisky maar over Wodka wordt amper gesproken. Beetje jammer want Wodka is echt wel een interessant drankje! Beetje vreemd ook want in landen als Polen en Rusland (samen goed voor 200 miljoen inwoners) is het dé nationale drank. Vroeger...Alles voor de man met smaak!