Krijg je bezoek? Verras ze dan met deze heerlijke hapjes! Deze champignon taartjes zijn redelijk eenvoudig te maken en ze zijn echte smaakbommetjes. Je kan ze perfect op voorhand afbakken en even vlug opwarmen tijdens het bezoek zodat je niet constant in de keuken moet staan terwijl je gasten er zijn.

champignon-taartjes

Wat heb je nodig?

1 bakje champignons
2 vellen bladerdeeg
potje zure room
potje Philadelphia
Geraspte parmezaan kaas
bieslook
peterselie
2 eieren
2 teentjes look

Hoe maak je het?

Rol de bladerdeeg open en snij 8 vierkanten uit elk vel. Maak van elk vierkant een kuipje en prik er in met een vork. Kluts één van de twee eieren en strijk de kuipjes in met een penseeltje. De kuipjes mogen nu even opzij.

Snij de champignons in schijfjes en bak ze samen met twee teentjes look in wat olie. Vlak voor de champignons klaar zijn roer je nog wat gesnipperde peterselie onder de champignons.

Doe een flinke lepel zure room, een lepel Philadelphia en een ei in een kom en roer alles los. Dit mengsel mag je kruiden met peper en zout.

Doe een klein beetje van het mengel in elk bladerdeeg kuipje en leg daar de gebakken champignons over. Doe nu over alle champignon taartjes nog wat gemalen parmezaan.

Steek de champignon taartjes voor vijftien minuten in een oven van 180 graden.

Als ze klaar zijn doe je vlak voor het opdienen nog wat gesnipperde bieslook over de taartjes.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/champignon-taartjes.jpg?fit=640%2C480&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/champignon-taartjes.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbakken,champignons,hapjesKrijg je bezoek? Verras ze dan met deze heerlijke hapjes! Deze champignon taartjes zijn redelijk eenvoudig te maken en ze zijn echte smaakbommetjes. Je kan ze perfect op voorhand afbakken en even vlug opwarmen tijdens het bezoek zodat je niet constant in de keuken moet staan terwijl je gasten...Alles voor de man met smaak!