We hebben een bericht gekregen van de mensen van het Javaans Eetcafe. Zij doen ook aan Indonesische catering  in Groningen en maken onder andere het gerechtje hieronder.

De Indonesische keuken is heerlijk! De vele eilanden van Indonesië bieden vele heerlijke gerechten, iedere regio heeft zowel overeenkomsten als variaties. Regionale specialiteiten kunnen zorgen voor lekkere verrassingen!

Er is eigenlijk ook geen ‘traditionele’ Indonesische keken, duizenden eilanden zorgen voor een eigen inbreng, Natuurlijk wordt er in de Indonesische keuken veel rijst gegeten, in allerlei soorten, smaken, kleuren en maten. Vaak is dit dan ook de basis voor heerlijk Indonesisch eten.

Wil jij thuis lekker Indonesisch koken? Dan zijn Bakso balletjes heerlijk. Doe ze in de soep of eet ze met wat rijst!

Recept Bakso Balletjes

De ingrediënten:

1 eetl lichte ketjap
750 gr rundergehakt
2 fijngesneden sjalotten
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 worteltjes
1 prei (ca 10 cm)
1 ei, geklopt
2 eetl bloem
vers gemalen peper
Zout
3 eetl olie

Bereiding Bakso Balletjes

Meng het gehakt met het ei, de bloem en de peper en wat zout. Hak de worteltjes en de prei erg fijn en meng deze dan ook in het gehakt. Voeg hierna de ketjap, één fijngesneden sjalot en één fijngesneden teen knoflook toe en kneed de gehaktballetjes tot een samenhangend geheel. Draai hier dan kleine balletjes van.
Zet ondertussen de wol aan met wat olie en fruit hierin de overgebleven sjalot en knoflook. Wanneer dit op temperatuur is kun je de Bakso Balletjes bakken, ze zullen in ongeveer 15 minuten gaar zijn!

 

Recept Bakso Balletjes

 

 

 

Volg mij op Social Media:KristofFoodReceptWe hebben een bericht gekregen van de mensen van het Javaans Eetcafe. Zij doen ook aan Indonesische catering  in Groningen en maken onder andere het gerechtje hieronder. De Indonesische keuken is heerlijk! De vele eilanden van Indonesië bieden vele heerlijke gerechten, iedere regio heeft zowel overeenkomsten als variaties. Regionale specialiteiten kunnen zorgen...Alles voor de man met smaak!