Nikka whiskyZonder te veralgemenen; Japanners hebben oog voor detail. Dat blijkt uit hun prachtig vormgegeven doosje voor de Nikka whisky. Een mooie hint naar origami. Origineel, strak en klasse. Maar is de fles ook de moeite?

Productie

Voornamelijk in Schotland is een blend vaak een samenraapsel van tientallen whisky’s, afkomstig van erg veel distilleerderijen. Zo zijn ze commercieel onafhankelijk. Ook indien er iemand niet meer kan of wil leveren gaat de productie verder. Deze Japanse blend is een samenvoeging van slechts 2 whiskies: graanwhisky van Myagikyo en maltwhisky van Yoichi. Na het samenvoegen gaan ze opnieuw het vat in.

Smaak

Een absolute meevaller. Je ruikt eerst het flinke alcoholpercentage, maar daarna ruik je bloemen.

Je smaakt duidelijk een klein beetje rook (niet de zwaar geturfde asbakken zoals een Ardbeg), maar een lichte toets. Verder geven zoet en de frisheid van citrusfruit een aangename afwisseling van smaken. Perfecte combinatie.

In de afdronk kan je het eiken vat echt terugvinden, en ook een beetje kaneel.

De whisky won overigens ook de trophee “Best International Blend” op de International Spirits Challenge 2015. Een volgens ons terechte bekroning. Een blend met een bijzonder interessante smaak!

Technische fiche

  • Regio: Japan
  • Percentage: 51,4 %
  • Officiële naam: Nikka Whisky from the barrel
  • Producenten: Nikka http://www.nikka.com/eng/
Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/nikka2.jpg?fit=1024%2C645&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/nikka2.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankJapan,Nikka WhiskyZonder te veralgemenen; Japanners hebben oog voor detail. Dat blijkt uit hun prachtig vormgegeven doosje voor de Nikka whisky. Een mooie hint naar origami. Origineel, strak en klasse. Maar is de fles ook de moeite? Productie Voornamelijk in Schotland is een blend vaak een samenraapsel van tientallen whisky's, afkomstig van erg...Alles voor de man met smaak!