Wat ik leuk vind aan de Champagnestreek bezoeken is dat je elk jaar weer nieuwe ontdekkingen kan doen. Dit jaar was dé ontdekking Champagne Veuve Eleonore uit Oger. Om in Oger te geraken moet je ongeveer 15 kilometer onder Epernay zijn. In dit dorpje heb je verschillende champagnehuizen.

Degustatie bij Veuve Eleonore

Wij waren met een redelijk grote groep dit jaar maar dat is bij Veuve Eleonore niet echt een probleem. De degustatieruimte is meer dan groot genoeg om een groep te ontvangen. In de ruimte staat een toog en dat  is het terrein van Carole de eigenares. Zij laat je met plezier al hun verschillende soorten champagne proeven en dat hebben we dus ook uitgebreid gedaan. Mevrouw was zeer royaal met schenken en dat pleit natuurlijk in haar voordeel. Ook een goede taktiek uiteraard want we hebben redelijk veel besteld bij dit huis!

veuve-eleonor-champagne champagne-veuve-eleonore

De prijzen zijn van de champagnes zijn normaal. Een brut kost rond de 15 euro en ik geloof dat de duurste millesime iets in de 20 euro kost.

Persoonlijk vond ik de ‘Opaline’ heel lekker. Dit is een champagne waar ze slechts 5000 flessen van maken en op de fles is een zon geschilderd. Heel speciaal allemaal!

Champagnecapsules

Verzamelaars van champagnecapsules komen hier ook aan hun trekken. Alle cuvees hebben een andere capsule en je kan er ook limited editions krijgen.

De zoon des huizes ontwerpt zelf reeksen van capsules en die verkoopt hij voor het goede doel. Hij wil er zijn studies mee financieren als ik het goed begrepen heb.

capsules-veuve-eleonore

De capsules hierboven zijn een setje en zo zijn er nog verschillende te verkrijgen.

 

 

De fles hieronder is één van hun betere champagnes, de Cuvée Opaline. Erg lekker en met een originele fles.

veuve-eleonore-cuvee-opaline

Conclusie

Heel sympathiek huis waar je uitgebreid kan degusteren en ook met grote(re) groepen.

Zeker bellen op voorhand zodat ze weten dat je langskomt en als ik nog een tip mag meegeven: dit is eentje om als laatste te doen zodat je even kan blijven plakken.

Meer info: www.veuve-eleonore.fr

Ben je hier zelf al geweest? Laat me zeker weten wat je er van vond!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/veuve-eleonor-oger-e1449146427981.jpg?fit=300%2C218&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/veuve-eleonor-oger-e1449146427981.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankcapsules,champagne,degustatie,oger,proeven,veuve eleonorWat ik leuk vind aan de Champagnestreek bezoeken is dat je elk jaar weer nieuwe ontdekkingen kan doen. Dit jaar was dé ontdekking Champagne Veuve Eleonore uit Oger. Om in Oger te geraken moet je ongeveer 15 kilometer onder Epernay zijn. In dit dorpje heb je verschillende champagnehuizen. Degustatie bij Veuve Eleonore Wij...Alles voor de man met smaak!