Niet dat de boeken van de Boerinnenbond geen waarde hebben. Integendeel. Prima uitgelegd, ingrediënten die je kan vinden in de winkel, echt een goed kookboek.

Ook de boeken van Meus zijn goed. Meestal producten van bij ons, allemaal gecombineerd op een manier die werkelijk iedereen kan volgen. Het heeft zeker een groep “diepvriesmaaltijdklanten” overhaald om zelf eens een kookpot uit de kast te halen.

Larousse gastronomique - het ultieme kookboekMaar als je spreekt over Het Ultieme Boek voor in de keuken, dan is het toch de Larousse Gastronomique.

Al in 1938 uitgebracht is dit echt een ultiem naslagwerk voor in de keuken. Wil je weten waar een ingrediënt vandaag komt, de geschiedenis van een gerecht zou willen ontdekken of gewoon wilt lezen wat men in bepaalde streken qua specialiteiten heeft, dan is dit echt een absolute aanrader. Weliswaar in minder boekdelen, maar dit is de Brittanica voor in de keuken.

Het aparte receptenboek is niet meteen het meest waardevolle onderdeel van deze encyclopedie, maar er staan zeker mooi uitgewerkte, klassieke gerechten in.

Wel opvallend voor ons is de overduidelijk overheersende Franse inslag van het boek. Maar ik zou zeggen, koop het vooral en lees dan maar wat er onder de noemer “België” instaat. Franse arrogantie ten top.

Alles samen een fantastisch boek dat bij elke hobbykok die zich echt amuseert in de keuken een plaats verdient in de bibliotheek.

 

Dit boek kan je online kopen via onze online kookwinkel.

https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/12/larousseuitgelicht.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/12/larousseuitgelicht.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafKookboekenkookboek,Larousse GastronomiqueNiet dat de boeken van de Boerinnenbond geen waarde hebben. Integendeel. Prima uitgelegd, ingrediënten die je kan vinden in de winkel, echt een goed kookboek. Ook de boeken van Meus zijn goed. Meestal producten van bij ons, allemaal gecombineerd op een manier die werkelijk iedereen kan volgen. Het heeft zeker...Alles voor de man met smaak!