Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Waris Hubert in Avize

Champagne Waris Hubert in Avize

Bij dit champagnehuis zijn we terecht gekomen na het proeven van één van hun cuvées. Ik had van iemand een fles Armorial gekregen en die vond ik eigenlijk heel goed. Na een beetje onderzoek bleek dat deze fles te koop was voor ongeveer 17 euro dus een goede reden om Waris Hubert eens te gaan bezoeken!

Degustatie bij champagne Waris Hubert

Als je bij Waris Hubert de hof opdraait zie je  meteen het mooie, statige huis. De degustatieruimte is beneden, onder de trap.

Ik heb de laatste jaren al heel wat huizen bezocht en wat hier direct opvalt is dat ze binnen resoluut gekozen hebben voor een moderne aanpak. Je ziet het al aan het knalroze logo en ook de degustatie zaal is heel modern aangekleed.

In de meer traditionele huizen wordt je meestal prive ontvangen maar dat is hier niet het geval. De degustatie zaal is vrij groot en ik zou durven zeggen dat het meer lijkt op een champagne winkel waar je de gelegenheid hebt om te proeven. Dit maakt dat het allemaal iets minder intiem is dan bij de kleinere, traditionele huizen en ook die typische champagne-stijl ontbreekt een beetje.

Qua champagnes hebben ze een ruim en correct aanbod. Twee cuvées, waaronder die Armorial, kan je onder de 20 euro krijgen en de rest ligt er iets boven.

Avize is natuurlijk een Grand-Cru gemeente dus het is niet abnormaal dat je per fles iets meer betaald dan elders.

Toen wij er waren was de Armorial volledig uitverkocht. (Slachtoffer van zijn eigen succes?) Beetje jammer want het was uiteindelijk voor die champagne dat we in eerste instantie kwamen maar ok, de andere was ook heel goed.

Conclusie over Waris Hubert

Mooi huis, vriendelijke ontvangst en uitleg en de champagnes zijn zeer degelijk. Ik ben er zeker van dat heel wat mensen dit een top adres zullen vinden maar voor mij is het iets minder mijn ding. De hogere prijzen en het moderne concept maken dat ik volgende keer toch weer eerder op zoek zal gaan naar een verborgen pareltje in de ‘oude stijl’.

Wil je meer info over dit champagnehuis dan kan je hun website bezoeken: http://champagne-waris-hubert.fr/

Wil je meer info over de andere huizen die we al bezocht hebben of over de Champagnestreek in het algemeen dan moet je zeker eens een kijkje nemen in onze Champagne rubriek.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!