Top! Normaal hou ik de mensen nog even in spanning maar ik val maar ineens met de deur in huis. Dit is een topper! Hieronder leg ik uit waarom.

De Westmalle Extra is niet nieuw want hij was al te koop in de abdij zelf. Voor het grote publiek (zoals ikzelf) kwam de aankondiging in alle kranten en op het journaal waarschijnlijk wel als iets nieuws. Ik kende het eerlijk gezegd niet…

Juist door de massale belangstelling van de pers had ik wat schrik dat het vlug uitverkocht zou zijn dus ik ben vandaag maar meteen in de auto gesprongen en ben bij de lokale bierhandel een paar flesjes gaan halen.

Westmalle Extra

Pils of toch een trappist?

Westmalle is onze favoriete tripel (* Waarom kan je hier lezen) dus de verwachtingen waren hoog gespannen!

Zou een alcohol percentage van 4,8% niet veel te weinig zijn? Dat is minder dan pils… wat gaat dat geven…? Is het wel een echte trappist?

Veel vragen dus maar ik kan jullie gerust stellen, dit is wat mij betreft een top bier!

Vanaf je het uitschenkt zie je direct al een mooie dikke schuimkraag. Het smaakt iets lichter natuurlijk dan de tripel maar die lekkere bittere nasmaak is wel aanwezig. Een biertje waarvan je er in de zomer best een paar opkan terwijl je toch het gevoel hebt dat je een trappist drinkt.

Dit zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn!

Ik kijk alvast uit naar een zonnig terrasje en een frisse Westmalle Extra.

Laat in de commentaren zeker ook een keer weten wat jullie ervan vinden.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/03/westmalle-extra.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/03/westmalle-extra.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbelgische bieren,bier,trappist,WestmalleTop! Normaal hou ik de mensen nog even in spanning maar ik val maar ineens met de deur in huis. Dit is een topper! Hieronder leg ik uit waarom. De Westmalle Extra is niet nieuw want hij was al te koop in de abdij zelf. Voor het grote publiek (zoals...Alles voor de man met smaak!