Meteen naar de inhoud
Home » Een landelijke keuken is allesbehalve ouderwets!

Een landelijke keuken is allesbehalve ouderwets!

De keuken speelt meer en meer een centrale rol in het leven van veel mensen. Een mooie keuken staat dus terecht op het verlanglijstje van heel wat gezinnen. Sommige mensen gaan resoluut voor een hypermoderne stijl maar in dit artikel wil ik het graag hebben over landelijke keukens.

Heel wat lezers denken nu onmiddellijk aan de fermettes met veel bruin hout die in de jaren 80 populair waren. Wel, geen paniek, die tijd hebben we definitief achter ons gelaten! Kijk eerst eens naar het voorbeeld van deze landelijke keukens en u weet direct waarover ik het heb. Weinig ouderwets aan he?

landelijke keukens

Wat ik persoonlijk heel mooi vind aan deze stijl is de mix van nieuwe en oudere elementen. De hele bedoeling van landelijk is om een warm en tijdloos gevoel te creëren.

Als je weet wat een nieuwe keuken kost, dan begrijp je wel dat je best niet met teveel tijdelijke mode trends werkt en dat je keuken heel wat jaren moet meegaan.

Landelijk wil ook niet zeggen dat we met een houtstoof moeten gaan werken. Nee, dat is net die mix waar ik het net al over had. In de voorbeelden gebruiken ze altijd de meest moderne toestellen maar dan gecombineerd met die rustieke elementen.

Ik ben ook op deze interieurblog gestoten waar ze de keukentrends van 2019 bespreken en ook daar zie je het landelijke aspect heel vaak terugkomen.

Welke toestellen zou ik nemen?

Zelf heb ik al een heel mooie keuken waar we heel dikwijls gebruik van maken. Ik heb ook de meeste toestellen maar mocht ik opnieuw moeten kiezen zou ik misschien toch één en ander anders doen.

De prijs is een belangrijke factor in het kiezen van de toestellen maar laat ons veronderstellen dat budget voor één keer geen rol speelt.

In een nieuwe keuken zou ik gaan voor twee ovens, één traditionele en één stoomoven. Momenteel heb ik een combinatie model dat zowel met hete lucht als met stoom kan werken maar de stoom gebruiken we amper. Ik vermoed dat je een ‘echte’ stoomoven veel meer gebruikt.

Qua traditionele oven zou ik dan misschien durven opteren voor een model dat in het gasvuur verwerkt zit. Die hele robuuste gasvuren met verschillende pitten en ovens vind ik heel cool.

Daarnaast wil ik ook graag een stille maar krachtige dampkap, een grote ijskast, een warmhoud lade, een kleine microgolfoven en een wijnkoeler.

Zo’n wijnkoeler draagt bij aan de sfeer en geef nu toe… Gezellig een glaasje wijn tijdens het koken is toch zalig!

 

Zoals altijd lees ik graag jullie feedback in de commentaren. Zin gekregen om te gaan koken? Bekijk dan ook onze recepten even.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!