Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Paul Pothelet in Pierry

Champagne Paul Pothelet in Pierry

Tijdens onze laatste trip naar de Champagne hebben we weer een heel leuke ontdekking gedaan, vlakbij Epernay deze keer! Champagne Paul Pothelet was me aangeraden door een collega en dus heb ik daar vol verwachting een afspraak geboekt.

Vanuit het centrum van Epernay is het echt maar 5 minuten rijden naar dit champagnehuis dus je kan perfect ’s middags eerst nog ergens lunchen en daarna doorrijden om bij Pothelet een degustatie te doen.

Als ik een paar suggesties mag doen voor een lekkere lunch of diner dan kan ik zeker deze aanraden:

Chez Max

La Grillade Gourmande

Degustatie bij Champagne Paul Pothelet

Ik had dus op voorhand gebeld met de melding dat we enkel kwamen voor een degustatie dus daar zijn we ook direct mee begonnen. Ik weet echter dat je ook een rondleiding kan krijgen dus als je de kelders een keer wil zien en een woordje uitleg wil krijgen dan moet je dat gewoon vragen tijdens de reservatie.

champagne paul pothelet

Wij werden op het afgesproken uur ontvangen door Céline, de bazin zeg maar. Samen met haar broer runt zij tegenwoordig dit domein.

Céline is een heel vlotte en aangename dame dus je zult je direct welkom voelen.

Omdat we met een relatief kleine groep waren en blijkbaar de enige die dag werden we door haar meegevraagd naar de keuken zodat ze niet speciaal het degustatielokaal moest openen.

champagne paul pothelet

Op dit domein maken ze de gebruikelijke soorten champagne en die zijn allemaal prima in orde en zeer scherp geprijsd. Er is er één die er voor mij echt uitsprong en dat is de Jade. Dit is een cuvée réserve die je kan kopen aan 20 euro het stuk. Een leuk detail is dat er op de fles een fee geschilderd staat. Mooie flessen om bij een speciale gelegenheid op tafel te zetten.

Bij ons was het de laatste degustatie van de dag dus wij hadden ruim de tijd om te proeven en over koetjes en kalfjes te praten.

Een heel aangename degustatie met de echte traditionele ontvangst!

Ik ben het vergeten vragen maar ik vermoed dat je hier gemakkelijk met groepen van 10 tot 15 man kan langsgaan. Wat mij betreft een aanrader!

Alle info vind je uiteraard op hun website: https://www.champagne-paul-pothelet.com/

 

Ben je hier al geweest? Heb je meer vragen? Laat het gerust even weten in de commentaren.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!