Het lijkt wel of ik de enige ben die dit recept kent! Iedereen kent de klassieke versie van witloof met kaas en hesp en in de oven maar deze versie ben ik nog nergens tegengekomen.

Vreemd want witloof met kaas en hesp staat op nummer 3 van de Vlaamse Klassiekers lijst van Jeroen Meus. Je zou dan toch verwachten dat iedereen massaal varianten hierop maakt maar dat is dus blijkbaar niet het geval.

Ik stel voor dat we hespenrolletjes in de oven vanaf nu de ‘klassieke versie’ noemen onderstaand recept de ‘relaxe versie’.

witloof-kaas-hesp

Recept witloof met kaas en hesp

Ingrediënten:

Enkele stronken witloof
Enkele sneden hesp
Boter
Bloem
Melk
Gemalen kaas
Peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

Was het witloof en haal het bittere hart er uit. Snij de stronken in reepjes.

Stoof de witloof reepjes in een pan met ruim veel boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Maak ondertussen een roux met boter en bloem. Blus de roux met melk en roer tot je een gladde witte saus hebt. Laat al roerend de gemalen kaas smelten tot je een lekker smeuïge kaassaus hebt.

Snij de hesp in reepjes en laat ze nog heel even meebakken met het witloof.

Doe het witloof en de hesp onder de saus en je kan opdienen.

Ik eet dit het liefste met een bruine boterham met boter  zodat ik de boterham in de saus kan doppen. Dit is natuurlijk ook lekker met puree.

Smakelijk!

 

 

https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/witloof-kaas-hesp.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/11/witloof-kaas-hesp.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodhesp,Recept,witloofHet lijkt wel of ik de enige ben die dit recept kent! Iedereen kent de klassieke versie van witloof met kaas en hesp en in de oven maar deze versie ben ik nog nergens tegengekomen. Vreemd want witloof met kaas en hesp staat op nummer 3 van de Vlaamse Klassiekers...Alles voor de man met smaak!