Meteen naar de inhoud
Home » Street food op De Vogelenmarkt

Street food op De Vogelenmarkt

Op zondagmorgen durf ik al eens tot aan De Vogelmarkt in Antwerpen gaan. Steeds gezellig en steeds drukbezocht door Antwerpenaren en toeristen.

Echt schitterend weer was het niet toen Raf me voorstelde om weer eens tot aan de markt te gaan maar ik vond het toch een goed idee. Veel beter dan heel de dag binnen te zitten en in goed gezelschap kunnen wat wolken me niet tegenhouden.

Bovendien was het ook een mooie gelegenheid om de street food daar eens uit te testen. Met street food bedoelen we de kraampjes waar je kant en klaar eten kan kopen.

Eerst geef ik nog snel even mee wat de Vogelmarkt eigenlijk is.

De Vogeltjesmarkt in Antwerpen

Wat de juiste naam van deze markt is, is niet duidelijk. Ikzelf ken het als de Vogelsmarkt of de Vogelmarkt maar anderen spreken dan weer van Vogelenmarkt of de Vogeltjesmarkt…  Veel maakt het niet uit want iedereen weet waarover het gaat.

Ik heb ondertussen een reactie gekregen van iemand met de melding dat het wel degelijk Vogelenmarkt is en zo staat het ook op de site van Antwerpen. Ergens op internet vond ik ook nog dit:

Een topattractie in Antwerpen is de Vogelenmarkt. Nederlanders gebruiken vaker de naam Vogeltjesmarkt of Vogelmarkt. Volgens de Antwerpenaren is Vogelenmarkt echter de juiste benaming, omdat vogelen in het Antwerps dialect de juiste meervoudsvorm van het woord ‘vogel’ is.

Deze markt wordt elke zondag gehouden van 08u tot 13u op en rond het Theaterplein in Antwerpen. Het is een belangrijke toeristische trekpleister en wordt dus druk bezocht door zowel Antwerpenaren als toeristen.

Vogelmarkt typisch olijven kraamDe naam van de markt komt van het feit dat men hier sinds de middeleeuwen gevogelte verkocht maar die tijd is al lang voorbij. Er is nog een heel klein deel van de markt waar men levende kippen en vogels verkoopt maar voor de rest is dit een gewone markt zoals er zovelen zijn. Men verkoopt er goedkope schoenen en kleding en veel groenten en fruit. Wie op het juiste moment komt kan mooie zaakjes doen aan de groenten- en fruitkramen!

Ook leuk zijn de kramen waar de Turken en Marokkanen olijven en noten verkopen. Bijzonder lekker en het zorgt voor een wat exotischere sfeer in de stad.

Meer info vind je ook op Wikipedia.

Als je als toerist naar Antwerpen komt loont het zeker de moeite om eens over deze markt te lopen. Het is midden in het centrum en je kan er indien gewenst ook nog iets eten, dat lees je hieronder.

Street food op de Vogelmarkt in Antwerpen

Op deze markt vind je tientallen kraampjes om iets te eten. Je hebt de typische friet- en hamburger kramen, de Viëtnamese loempias, de karakollen, enz.

Daarnaast zie je ook dat men de laatste jaren steeds met grotere kramen komt en dat ook de combinaties steeds creatiever worden. Wat denk je bijvoorbeeld van een broodje kaas met een glaasje cava…. Allebei heel lekker maar hoe aanlokkelijk de kaas en de cava ook waren, wij hebben nog nét iets origineler gevonden!

Onder de grote luifel van het theatergebouw, waar verschillende food stands zijn, hebben wij het Foodveloke gevonden.

Een velo is een fiets, dat weet elke Antwerpenaar, en je mag de naam hier gerust letterlijk nemen. Hier heb je geen grote marktwagen, enkel een oude bakfiets die is omgevormd tot een heus food-kraam!

Voor 5 euro kan je een heerlijk broodje beenham krijgen en ik kan jullie zeggen dat ze echt de moeite zijn! Je neemt een natuur of eentje met mosterdsaus en dat eet je op zoals je een hamburger eet. Hier echter geen gehakt maar wel een dikke snede beenham die lekker gekruid en gebakken is.

Wat ons betreft verdient dit kraam een speciale vermelding tussen alle andere, het is orgineler, het is authentieker en …. het is gewoon superheerlijke street food!

foodveloke

 

Weekendje naar Antwerpen? Check dan even de site van Trivago.be om het goedkoopste hotel te vinden!

Facebook Comments Box

1 reactie op “Street food op De Vogelenmarkt”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: