Meteen naar de inhoud
Home » Restaurant Chez Max in Epernay

Restaurant Chez Max in Epernay

Als u ooit een weekendje naar Epernay boekt is het allicht om op ontdekking te gaan bij enkele champagne boeren in de omgeving.

Epernay is het centrum van de champagne streek en het zou zonde zijn om niet te gaan proeven als je er toch bent. Naast de vele proefgelegenheden is er in Epernay echter nog veel meer te doen. Het is niet echt een grote stad maar ze bruist wel van het leven! Er zijn tientallen restaurants in het centrum en dus ’s avonds is het een leuke plaats om uit te gaan. Na het proeven is het dan ook de kunst om een goed restaurant te vinden.

Als je hotel wat centraal gelegen is kan je gemakkelijk te voet het centrum verkennen.

Er is wel één punt waar u rekening mee moet houden. Epernay is een stad waarin alles in het teken van de champagne staat. Dat weten de duizenden toeristen die heel het jaar speciaal daarvoor afzakken maar ook de lokale handelaars weten dat.

Zoals overal zitten er tussen deze handelaars dan ook mensen die uit zijn op vlug geld gewin en dat zie je aan de prijs van hun menu’s of erger nog, dat proef je op je bord.

Ik raad u dan ook aan om op voorhand wat opzoekwerk te doen op internet alvorens u ergens reserveert.

Om u alvast op weg te helpen geef ik u graag wat meer uitleg over mijn favoriete restaurant in Epernay!

Chez Max in Epernay

Chez Max in Epernay

Chez Max is zeker niet het meest chique restaurant, integendeel. Binnen ziet het er al jaren hetzelfde uit en wie gewend is van enkel in klassetenten te komen kijkt in het begin misschien raar op. U zal echter snel merken dat er een ongedwongen sfeer hangt en dat de zaak altijd goed vol zit.

Als u rondkijkt naar de mensen aan de tafeltjes komt u een verschillend publiek tegen. Toeristen, directeurs, lokale bewoners, mensen recht van het veld, enz. Bij Chez Max vindt u het allemaal.

Over de menu valt ook al niet veel te zeggen, die is ook al jaren hetzelfde. Voor 39 euro hebt u een menu met voorgerecht, hoofdgerecht, kaas én een dessert. Niet slecht voor die prijs en zeker niet omdat het eten écht goed is!

De laatste keer dat ik er was nam ik als voorgerecht de oesters, 8 stuks, een steak façon Rossini, een portie kaas en een ijsje. Ok, het ijsje was iets minder maar al de rest was top.

En zo is het altijd! U hebt behoorlijk wat keuze bij de verschillende gangen en het is altijd supergoed klaargemaakt.

Ik noem het Franse keuken zoals de Fransen het zelf maken!

Als u een steak tartaar besteld komt de eigenaar hem eigenhandig aan tafel bereiden. Iemand uit ons gezelschap bestelde een carré d’agneau en ook die werd aan tafel versneden en geserveerd.

Het zijn die kleinigheden die van Chez Max een echt leuk en goed restaurant maken. Dit is er ééntje dat je zonder zorgen aan eender wie kan aanraden.

Een leuke anekdote, als je beneden aan de kassa gaat betalen kijk dan even naar de foto aan de muur. Het zijn de leden van de London Ferrari Club die hun bolides voor de deur hebben gezet.

Oh ja, en als u wijn wil, neem de magnum Chateau Ramagge La Batisse!

Website van Chez Max in Epernay: http://www.chez-max.com/

Als je twijfelt over een hotel kan ik persoonlijk de Ibis aanraden. Het hotel ligt pal in het centrum. Chez Max is wel een eindje stappen dus bij slecht weer neem je dan best de wagen. Je hebt een kleine maar propere kamer en in Epernay is er in de Ibis een ondergrondse parking. Ik vind het toch belangrijk dat je auto veilig staat als de koffer vol champagne zit.

Andere restaurants die de moeite zijn: Bistro Le7, La Banque, La grillade Gourmande (tip!) en La Cave a Champagne.

Tot slot nog een filmpje van Franck die een steak tartare aan het maken is. Gevonden op Youtube, niet zelf gemaakt:

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “Restaurant Chez Max in Epernay”

  1. Pingback: Champagne kopen in Frankrijk | ULTRAinfo | Artikelen website met informatie over alles

  2. Heel erg goede tip! We hebben hier heerlijk gegeten en zijn erg goed geadviseerd mbt de bubbels bij ons maal. Dat was nogal een uitdaging met een combi van rauw vlees, vis, slakken en foie gras.
    Aanrader!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!