Meteen naar de inhoud
Home » De Heeren van Liedekercke

De Heeren van Liedekercke

Zeg nu zelf… Als je als bierliefhebber onderstaande krantenkoppen leest dan kan je toch niet wachten om eens te gaan eten bij de Heeren van Liedekercke!

de-heeren-van-liedekercke-pers

Ik was er enkele jaren geleden al eens geweest maar omdat ik niet meer helemaal zeker was hoe het was ben ik onlangs nog eens terug geweest. De kans bestaat dat ik vorige keer meer aandacht voor het bier had dan voor het eten maar het is al zolang geleden dat ik dit even in het midden ga laten.

In ieder geval, hieronder vind je een objectief verslag van mijn laatste bezoek.

Lunchen bij De Heeren van Liedekercke

Bij aankomst had ik al direct de indruk dat het restaurant en het interieur niks veranderd was sinds de vorige keer. Nu dat is op zich niet erg want het ziet er meer uit dan een bruine kroeg dan een restaurant. Dat is vermoedelijk ook de opzet van de eigenaars en dat is hun dan goed gelukt. Heel het interieur is in hout en op de tafels liggen van die typische rood-wit geblokte tafellakens. De tafeltjes staan rond een grote toog opgesteld en dat is prima gedaan. Je kunt er ruim zitten dus daar heb ik niks op aan te merken.

heeren-van-liedekercke-sfeerbeeldWij waren met een groep van 6 volwassenen en hadden eigenlijk allemaal zin in iets anders. De kaart is uitgebreid maar toch zorgde dit voor een eerste probleempje… Drie mensen, waaronder ikzelf, hadden graag een menu gehad en de rest wilde liever à la carte eten. Niet mogelijk volgens de kelner… Ofwel iedereen de menu ofwel niemand. Een beetje gek toch wel want zo’n menu kost in de 70 euro en nu heeft iedereen uiteindelijk enkel een voorgerecht en een nagerecht genomen.

Soit, regels zijn regels dus na opnieuw een blik op de kaart te werpen bestelde ik mij hetzelfde hoofdgerecht als in de menu en als voorgerecht huisgemaakte garnaal kroketten. Jammer genoeg waren mijn kroketten wel heel lekker maar ook heel koud. De kreeft kroketten van mijn vrouw waren dan weer wel prima in orde. Over mijn hoofdgerecht kan ik kort zijn, dat was heel goed! Ik had varkenshaasje “Duroc d’Olives”  met een tarte tatin van raapjes en chorizo.

Over het algemeen waren mijn tafelgenoten ook tevreden over de gekozen gerechten. De bediening vond ik op sommige momenten iets minder maar dat is misschien een momentopname. (Hoewel, als je het verschil tussen de garnaal- en kreeftkroketten niet kent terwijl er op de garnaalkroketten verse garnaaltjes liggen…)

Genoeg over het eten, nu over het bier! Mijn schoonvader en ikzelf hebben hadden gekozen om bij elk gerecht een aangepast bier te nemen en dat was een goede keuze. Ik kreeg bij mijn garnaalkroketten een “Petrus – Belgian style sour ale” en mijn schoonvader kreeg bij zijn voorgerecht een Leopold 7. Bij mijn hoofdgerecht kwam een Delirium Noël en mijn schoonvader kreeg dan weer een Averbode. Stuk voor stuk lekkere bieren en gepast bij de gerechten.

Als je voor het bier komt ben je absoluut wél aan het juiste adres. Heel het restaurant staat in het teken van bier. Ik las ergens dat ze meer dan 400 soorten in huis hebben dus dat kan tellen!

De Heeren van Liedekercke hebben naast een paar eigen bieren ook kaas en bierpralines.

Meer informatie vind je op hun website: www.heerenvanliedekercke.be

menu-heeren-van-liedekercke

Mijn zoon heet ook Gilles en is ook zeven jaar maar ik heb hem niet kunnen overtuigen om een biertje te testen. 😉

Conclusie

Tot vorig jaar stond dit restaurant op de lijst van Bib Gourmand dus mijn verwachtingen over het eten waren hoog gespannen, iets te hoog misschien. Het eten op zich was goed, maar er waren enkele minpunten. Dit is zeker en vast beter dan de gemiddelde bistro maar moest ik speciaal uit Amerika komen om te gaan eten in het ‘Beste bier restaurant ter wereld’ zou ik misschien wat teleurgesteld zijn.

Het bier maakt natuurlijk veel goed. Laat je fijnproevers-petje thuis en ga met een paar bierliefhebbers naar dit restaurant en je hebt gegarandeerd een top avond!

Hieronder nog een paar sfeerfoto’s. Check zeker ook de whisky collectie die op de kast tentoon gesteld staat. Het zullen er nog lang geen 400 zijn maar de whisky liefhebber kan hier heel wat ontdekkingen doen!

fotos-heeren-van-liedekercke

heeren-van-liedekercke-varkenshaasje

heeren-van-liedekercke-whisky

 

Geïnteresseerd in Belgische bieren? Check onze bierlijst dan even want daar staan er 1700 op!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: