Duvellovers kunnen een stukje discussiëren over hoe het glas nu juist moet zijn, en hoe je een perfecte Duvel nu juist moet uitschenken:

  • Ijsgekoeld? Gespoeld en nat? Droog misschien?

  • Hoe schenk je dan vervolgens je Duvel in? Het ganse flesje, of toch een restje overlaten?

Sixpacks gaat niet te lang palaveren, maar geeft gewoon de antwoorden:

Het glas: DROOG

Je glas moet gewoon droog zijn. Vergeet gedoe met glazen in de diepvries, enz.. Twee redenen: anders zorg je voor een film van water of ijs aan de binnenkant. Dat geeft twee problemen:

1 Het schuim kan zich niet vasthouden aan de glaswand. Daardoor zakt het sneller in.

2  De oneffenheid aan de onderkant (de gegraveerde D in de bodem) vlak je uit. Daardoor verlies je het mooie parelen zoals je dat in de reclamespots ziet.

Om helemaal cool te zijn, heb je natuurlijk gewoon je eigen gepersonaliseerde glas.

Inschenken: RUSTIG EN STOP OP TIJD

Je hebt wel betaald voor een volledige Duvel, maar laat die laatste centimeter toch maar in het flesje. Dat is gewoon de gist. Kap je die toch in je glas, dan wordt het troebeler en bitterder van smaak. Als dat net is wat je graag lust, kap hem er dan vooral helemaal in.

Show me the Tricks

De biersommelier van Duvel toont het ganse kunstje. Gewoon naspelen en je hebt de perfecte Duvel.

 

Bierliefhebber? Lees dan zeker ook onze andere bier artikels.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/duvel.jpg?fit=204%2C247&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/duvel.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankGadgetsDuvel,gepersonaliseerd,gist,glas,perfecteDuvellovers kunnen een stukje discussiëren over hoe het glas nu juist moet zijn, en hoe je een perfecte Duvel nu juist moet uitschenken: Ijsgekoeld? Gespoeld en nat? Droog misschien? Hoe schenk je dan vervolgens je Duvel in? Het ganse flesje, of toch een restje overlaten? Sixpacks gaat niet te lang palaveren, maar...Alles voor de man met smaak!