Hoe maak je de perfecte croque monsieur… Ja, dat is zo’n vraag die ik mezelf af en toe wel eens stel. Welk brood moet je gebruiken, in de pan of in de machine, met of zonder een tomaatje erbij, enz… Niet gemakkelijk allemaal!

Gelukkig hebben we het internet en daar vind je best wel goede tips.

Wat is voor mij de perfecte croque monsieur?

Ik heb mijn croque graag met wit brood. En als het iet of wat kan liefst van die vierkante sneetjes sandwichbrood.

Veel mensen eten hun croque monsieur met een schijfje tomaat erbij maar waar ik een hekel aan heb zijn croques waar de tomaat tussen het brood ligt. Dat is goed om je mond serieus te verbranden! Op mijn bord mag het dan weer wel, een schijfje tomaat, een paar schijfjes komkommer en misschien nog een blaadje sla met wat mayo erbij.

Voor de rest hoef ik enkel kaas en hesp, niks meer en niks minder.

Op internet vind je genoeg filmpjes maar de kerel hieronder maakt het precies zoals mijn perfecte croque monsieur er moet uitzien.

 

 

Wat ik als persoonlijke tip nog kan meegeven is het volgende: Als je het brood langs de buitenkant insmeert met mayo in plaats van met boter wordt je brood ook lekker ‘zompig’.

 

Zo, nu weten jullie alvast hoe ik het graag heb maar waar ik vooral in geinteresseerd ben is hoe jullie je perfecte croque monsieur maken! Laat het me weten in de commentaren!


Voor de liefhebbers heb ik nog een overzicht van alle soorten croques opgezocht (volgens Wikipedia):

  • een croque-madame, met een spiegelei erbovenop gelegd
  • een croque-hawaii, met een schijfje ananas bovenop
  • een croque-saumon, met roomkaas, zalm en rode ui
  • een croque-boem-boem of croque bolognese, met wat bolognesesaus bovenop
  • een croque-champignon, met champignons
  • een croque-vidée, met wat vidée bovenop
  • een croque-jeanette, twee croque monsieurs op elkaar (Jeanette he, niet janet)
  • een croque-papa, met een stukje spek erbovenop
  • een croque-nutella, schijfjes banaan en choco
  • een croque-provencale, met tomaat

Als je nog andere versies kent, laat het gerust weten in de commentaren zodat ik ze erbij kan zetten.

Wie me kan uitleggen waarom Hollanders dit recept “Tosti” noemen in plaats van croque monsieur mag het me ook altijd uitleggen.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/09/croquemonsieur.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/09/croquemonsieur.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodHoe doe je?croque,Croque MonsieurHoe maak je de perfecte croque monsieur... Ja, dat is zo'n vraag die ik mezelf af en toe wel eens stel. Welk brood moet je gebruiken, in de pan of in de machine, met of zonder een tomaatje erbij, enz... Niet gemakkelijk allemaal! Gelukkig hebben we het internet en daar...Alles voor de man met smaak!