Hoe maak je de perfecte croque monsieur… Ja, dat is zo’n vraag die ik mezelf af en toe wel eens stel. Welk brood moet je gebruiken, maak je croque monsieur in de pan of croque monsieur in de oven, met of zonder een tomaatje erbij, enz… Niet gemakkelijk allemaal!
Gelukkig hebben we het internet en daar vind je best wel goede tips.
Wat is voor mij de perfecte croque monsieur?
Ik heb mijn croque graag met wit brood. En als het iet of wat kan liefst van die vierkante sneetjes sandwichbrood.
Veel mensen eten hun croque monsieur met een schijfje tomaat erbij maar waar ik een hekel aan heb zijn croques waar de tomaat tussen het brood ligt. Dat is goed om je mond serieus te verbranden! Op mijn bord mag het dan weer wel, een schijfje tomaat, een paar schijfjes komkommer en misschien nog een blaadje sla met wat mayo erbij.
Voor de rest hoef ik enkel kaas en hesp, niks meer en niks minder.
Op internet vind je genoeg filmpjes maar de kerel hieronder maakt het precies zoals mijn perfecte croque monsieur er moet uitzien.
Wat ik als persoonlijke tip nog kan meegeven is het volgende: Als je het brood langs de buitenkant insmeert met mayo in plaats van met boter wordt je brood ook lekker ‘zompig’.
Zo, nu weten jullie alvast hoe ik het graag heb maar waar ik vooral in geinteresseerd ben is hoe jullie je perfecte croque monsieur maken! Laat het me weten in de commentaren!
Voor de liefhebbers heb ik nog een overzicht van alle soorten croques opgezocht (volgens Wikipedia):
- een croque-madame, met een spiegelei erbovenop gelegd
- een croque-hawaii, met een schijfje ananas bovenop
- een croque-saumon, met roomkaas, zalm en rode ui
- een croque-boem-boem of croque bolognese, met wat bolognesesaus bovenop
- een croque-champignon, met champignons
- een croque-vidée, met wat vidée bovenop
- een croque-jeanette, twee croque monsieurs op elkaar (Jeanette he, niet janet)
- een croque-papa, met een stukje spek erbovenop
- een croque-nutella, schijfjes banaan en choco
- een croque-provencale, met tomaat
Als je nog andere versies kent, laat het gerust weten in de commentaren zodat ik ze erbij kan zetten.
Een goede croque monsieur machine kan je sowieso altijd gebruiken en ik heb alvast wat opzoekwerk voor jullie gedaan. Dit is de meest verkochte op Bol.com:
Wie me kan uitleggen waarom Hollanders dit recept “Tosti” noemen in plaats van croque monsieur mag het me ook altijd uitleggen.
Volg mij op Social Media:
Voor mij is het Summum een croque bolognese met een spiegelei er bovenop
Maar ook met toastbrood, dubbel kaas en dubbel hesp !
Kan niet slecht zijn!!
Mm mm…. Wat lekker ga ik zeker eens proberen lijkt me heerlijk
Wat een heerlijke ideeën, hier ook geen tomaat er tussen hoor, gewoon de standaard vind ik het lekkerste.
Hmm, hij ziet er lekker uit zeg. Ik eet hem altijd graag met een plakje ananas er op.
Smaken verschillen, mijn ideale croque is van volkorenbrood en niet in de pan, maar onder de grill. En natuurlijk echte boter en geen margarine 🙂 Mmmm ik denk dat ik er meteen eentje ga maken
Oeh lekker! Helemaal als ze iets te vet zijn.
ik ben het met je eens: plakjes tomaat moeten er los bij! je verbrand je mond, geldt ook voor ananas en andere ongein. help deze Hollander: wat is videe?
Dat is vol-au-vent, bij jullie is dat ragout denk ik
Hmmm zaaalig! Ik krijg gelijk weer trek!
Die met Nutella klinkt echt zo goed!
Nooit geweten dat je zo veel versies van de croque hebt.. Doe mij maar gewoon de ouderwetse met ham/kaas en een klodder ketchup. Love it!
Hollanders kunnen het franse “monsieur” niet deftig uitspreken !! (denk maar aan hun ‘suderans’ )
Dat is waar 🙂