Veel beter dan dit ga je niet vinden op de BBQ!
Heerlijke Belgische chateaubriand en Belgische aardappels verrijkt met een Argentijnse saus.
Ingrediënten voor 4:
4 chateaubriand steaks (goed dik gesneden)
1 dl olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 el oregano
verse peterselie
3 teentjes look
1 ui
1 rode peper
4 vastkokende aardappels
pezo
1 bakje spekblokjes
2 el melk
1 el currypoeder
Bereidingswijze:
Doe de olijfolie en de wijnazijn in een blender en doe daar de look, de fijngesneden ui, het pepertje, de fijngesneden peterselie en de oregano bij. Mix alles tot een gladde saus.
Leg de steaks in een schaal en maak met een scherp mes kruiselings een inkeping in elke steak. Giet de helft van de chimichurri saus over de steaks en dek de schaal af. Laat het vlees nu minstens een uurtje rusten in de marinade.
Snij de gewassen aardappels doormidden en kook ze beetgaar. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
Hol de aardappels uit met een lepel en doe het aardappelprut in een mengkom. Goed kruiden met peper, zout en curry en doe de melk erboven. Prak alles tot een gladde massa.
Bak de spekjes en doe deze onder het aardappel mengsel.
Nu moet je enkel nog de aardappelen opvullen met dit mengsel en de voorbereidingen zijn klaar.
Zorg dat de BBQ goed heet is en leg de aardappelen op een stuk waar je indirect kan grillen. Niet direct boven de kolen of ze gaan aanbakken!
Na een kwartiertje mag je de steaks ook grillen zodat aardappelen en steaks gelijk klaar zijn. Je kan nog een beetje van de chimichurrisaus over het gegrilde vlees doen.
Op de foto heb ik het geserveerd met een stukje Turkse feta en rucola salade.
Eigenlijk zit het vlees, de aardappelen en de saus al zo vol met smaak dat je niks meer nodig hebt! Eén van de gasten eet het zelfs puur natuur! Steak met chimichurri en gebakken aardappel:
Wie een nog een goed recept heeft voor de gevulde aardappels mag het in de comments laten weten. Verandering van spijs doet namelijk eten!
Wie heel snel klaar wil zijn met voorbereiding van de aardappelen kan ook ‘geplofte aardappelen’ maken: aardappelen wassen, sneetjes in maken, kruidenboter er in, inwikkelen in zilverpapier en 1 uurtje indirect grillen.
Aanrader:
Dit is nog een veel beter recept voor de aardappelen!
http://www.wezooz.be/video-recepten/aardappelen-helemaal-anders-op-de-bbq