Dit is een heerlijke soep om in de winter te maken! Net zoals de meeste soepen heel eenvoudig te maken en bomvol smaak en vitaminen.

Voor deze soep gebruik ik geen mixer maar een passe-vite. De soep heeft hierdoor een grove textuur en wordt daardoor, vind ik toch, nog lekkerder. Als je meer houdt van gladde soepen laat je de passe-vite gewoon achterwege en gebruik je een staafmixer.

Ingrediënten voor 2 l wortel-prei soep:

500 gram wortelen
2 stukken prei (witte gedeelte)
1,7 liter water
2 vleesbouillon blokjes
2 grote uien
peper
zout
boter

Bereidingswijze:

Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes. Snij de prei en de uien in grove ringen.

Zet een pot op het vuur en laat de boter smelten. Doe er de uien bij en roer goed tot ze glazig worden.

Doe de wortelen en de prei er bij en roer alles onder elkaar. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat een half uurtje pruttelen met het deksel op de pot.

Na een half uur doe je alles door een passe-vite en goed kruiden met peper en zout.

 

Ingrediënten wortel-prei soep
Ingrediënten wortel-prei soep
Door de passe-vite
Door de passe-vite

Smakelijk!

Smakelijk! 

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/wortel-prei-soep.jpg?fit=500%2C334&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/wortel-prei-soep.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodRecept,soepDit is een heerlijke soep om in de winter te maken! Net zoals de meeste soepen heel eenvoudig te maken en bomvol smaak en vitaminen. Voor deze soep gebruik ik geen mixer maar een passe-vite. De soep heeft hierdoor een grove textuur en wordt daardoor, vind ik toch, nog lekkerder. Als...Alles voor de man met smaak!