Meteen naar de inhoud
Home » Zeewier in whisky

Zeewier in whisky

zeewier-WhiskyZeewier in de fles?

Het gaat niet over gewoon een smaakje. Geen vleugje zeewier, een verre hint van de zee in het smaakpallet. Neen, vandaag gaat het over zeewier in de whisky.

Het verhaal van de worm in de Tequila is intussen wijdverspreid. Pour la petite histoire: het is wettelijk verboden. Als hij er toch inzit (enkele producenten uit Mexico doen het toch nog): het is een worm van een nachtvlinder. Die zit op de Agave, waar de Tequila van gemaakt wordt. Als je ooit in de canvascrack zou zitten, doe er dan je voordeel mee.

Maar goed, in whiskyland zijn ze er dus ook mee begonnen. Geen beestjes, maar een plantje. Zeewier.

Herkomst

Whisky wordt al lang gestookt. Een vrouw die 99 jaar werd (uitzonderlijk in de 17de eeuw) legde allerhande kruiden en plantjes op in hun toenmalige “whisky”. Zo ook dus met zeewier. Conclusie: dan zal het wel gezond zijn.

En omdat het mensje dat ook deed met geturfde whisky (er was toen niets anders) is er gekozen om te produceren met Single malt van Laphroaig.

Seaweed Experience

The seaweed experience wordt het genoemd. Door de strenge regelgeving mag het ook geen “whisky” noemen (daar mag je namelijk nadien niets aan toevoegen), maar is het op de markt gebracht als “Single Malt Islay Spirit”.

Kleur is… Groen. Je moet er zin in hebben om er aan te beginnen. Dit verwacht je inderdaad niet van een whisky.

Smaak is naast de te verwachten “zee”, “zeewier” en “zout” gelukkig ook nog peated.

Prijzen van tussen de 40 en 50 euro voor een fles. Redelijk dus, en je zal in je collectie toch een relatief uniek flesje hebben staan.

Technische fiche

 

Tip: Check de Whisky-cruises van P&O Ferries eens. U kan al vanaf € 195 per persoon boeken. Deze prijs is inclusief 1 whisky proeverij, avondmaal en ontbijt in beide richtingen. Ook vervoer naar York of Hull is inbegrepen.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: