Meteen naar de inhoud
Home » Nieuwe eco filters van Rombouts koffie!

Nieuwe eco filters van Rombouts koffie!

In een tijd waar alles wat naar koffie klinkt uit een peperdure koffiemachine moet komen of van Nespresso of van Senseo moet zijn vergeten we al eens dat er ook nog andere manieren bestaan om koffie te drinken.

Als je vroeger op café of op een feest een koffie vroeg dan kreeg je een plastic filter waar men wat heet water op goot en je koffie was klaar. Allemaal heel simpel en toch superlekker.

Ik moet nu wel zeggen dat ik tot voor kort die filters niet meer gezien had. Misschien kwam dat omdat het wat ouderwets leek door al die andere alternatieven of omdat die plastic filters niet echt milieuvriendelijk waren of… Ik weet het niet. In ieder geval, de filter is terug en met heel wat troeven!

Het Belgische koffie Rombouts heeft een nieuwe reeks filters op de markt gebracht die 100% composteerbaar zijn en geen plastic bevatten. Met andere woorden, is je koffie gezet kan je de filter gewoon in de compostbak gooien bij wijze van spreken. Zo’n filter is wel iets groter dan bijvoorbeeld een Nespresso cup maar is wel beter voor het milieu. Toch belangrijk!

Nog een paar zaken die mij aanspreken:

  • Je maakt hem zo straf of zo slap als je zelf wil. Veel water is wat slappere koffie, weinig water is straffere koffie.
  • Eenvoudig mee te nemen op reis of zelfs naar een festival. Het enige dat je nodig hebt is een tas, een filter en warm water.
  •  Het is Belgisch! Een beetje chauvinisme kan geen kwaad zeker.
  • Keuze uit verschillende smaken. Het assortiment is kleiner dan bij de wegwerpcups maar ik ben er zeker van dat je in het gamma jouw favoriete smaak zal vinden.

Zo, bij deze zijn jullie geinformeerd over deze ‘nieuwigheid’ in koffieland. Ik ben er voor gewonnen maar hoe zit dat met jullie? Brengen jullie het volgende keer mee van de winkel of toch maar blijven bij de alternatieven?

Laat het even weten in de commentaren!

 

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!