Een Irish Coffee kennen jullie natuurlijk allemaal maar kennen jullie ook een Spaanse koffie? Het is een beetje hetzelfde principe maar dan op zijn Spaans. Hieronder leg ik het uit!

Ik heb dit leren kennen in de TapaBar in Antwerpen. Na een hele hoop heerlijke tapas stond ik op het punt van mij, zoals gewoonlijk, een Irish Coffee te bestellen maar de garçon vroeg of ik niet liever een Carajillo wou proberen. Eerst verstond ik niet goed wat hij wou zeggen maar ondertussen weet ik dus dat het een Spaanse koffie met drank is.

Recept voor Café Carajillo – Spaanse koffie

Veel heb je hiervoor niet nodig: suiker, brandy, koffie en een aansteker.

Voor de brandy gebruiken ze meestal Soberano en dat komt goed uit want ik heb ooit eens een fles van een liter gekocht in Spanje en puur lust ik het niet. 🙂

Op Youtube heb ik onderstaande filmpjes gevonden. In de filmpjes gebruiken ze een andere brandy maar dat maakt op zich niet zoveel uit.

 

Spanish Coffee is blijkbaar toch nog nét iets anders want daar doen ze ook room bij. Dit lijkt voor mij dan meer op de Irish Coffee maar het kan ook niet slecht zijn!

 

Ze zeggen het zelf al in de video hierboven maar dit lijkt mij  wel een stevig straffe koffie!

Hieronder doen ze het toch iets verfijnder. (Die Aziaat heeft dit duidelijk al meer gedaan!)

 

 

In het restaurant waar ik was kreeg ik dus de eerste versie en dat lijkt me ook de meest originele. Zie je dit ergens op de kaart staan? Laat de Irish Coffee dan voor één keer zo en probeer gerust deze Carajillo eens.

Heb jij dit ook al geproefd of ken je een goed recept hiervoor? Laat het even weten in de commentaren!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/spaanse-koffie.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/spaanse-koffie.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankEen Irish Coffee kennen jullie natuurlijk allemaal maar kennen jullie ook een Spaanse koffie? Het is een beetje hetzelfde principe maar dan op zijn Spaans. Hieronder leg ik het uit! Ik heb dit leren kennen in de TapaBar in Antwerpen. Na een hele hoop heerlijke tapas stond ik op het...Alles voor de man met smaak!