Zwijntje bier logoEen goede man moet af en toe eens het zwijn uithangen!

Dat is tenminste hoe ik er over denk en als ik dan op een bierkaart ‘Zwijntje’ zie staan, dan is mijn interesse direct gewekt.

Een bier met zo’n naam kan toch enkel maar een lekker, vlot drinkbaar, zwaar bier zijn. Zo ééntje waarvan je op no-time in form geraakt!

Hieronder lezen jullie of dit effectief ook zo is:

 

Zwijntje Bier: de feiten

Zwijntje bier is wel degelijk een stevig bier met een goede afdronk. Het is gebaseerd op Augustijn, een kloosterbier dat zijn sporen al verdient heeft en dat door dezelfde brouwerij gebrouwen wordt.

Net als zijn moederbier is  Zwijntje een stevig, goudblond bier. Het heeft een alcoholpercentage van 8% terwijl Augustijn het met 7% moet doen.

De smaak is hoppig met een licht fruitachtige afsmaak.

Dit is dus best een lekker bier waar je effectief vlug van in form gaat geraken maar…

Verder onderzoek leert ons dat de naam van het bier niks met mannen en zwijnen te maken heeft maar dat dit een etiketbier is dat gebrouwen is in opdracht van het feestcomite van Zwijnaarde.

En dan is er ook nog het etiket… Komaan zeg!

Het enige waaraan ik kan denken als ik dit flesje zie is aan Knorretje uit Winnie the Pooh!

Zwijntje bier 

Mijn conclusie is dat Zwijntje bier lekker is maar persoonlijk vind ik het etiket nogal belachelijk.

Eigenlijk best grappig voor een etiketbier dat nét dat een afknapper is.

Zwijntje bier wordt gebrouwen door brouwerij Van Steenberge.

Andere bieren van dezelfde brouwerij zijn Augustijn, Piraat en Gulden Draak. Ze maken naast Zwijntje trouwens nog verschillende andere etiketbieren ook.

Ben je het niet eens met mijn objectieve beoordeling van dit bier? Laat het weten in de comments!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/zwijntjeuitgelicht.jpg?fit=300%2C210&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/zwijntjeuitgelicht.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbierEen goede man moet af en toe eens het zwijn uithangen! Dat is tenminste hoe ik er over denk en als ik dan op een bierkaart 'Zwijntje' zie staan, dan is mijn interesse direct gewekt. Een bier met zo'n naam kan toch enkel maar een lekker, vlot drinkbaar, zwaar bier zijn....Alles voor de man met smaak!