Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een boilie en wat zijn de beste boilies?

Wat is een boilie en wat zijn de beste boilies?

Karpervissen is een sport die in de afgelopen jaren erg populair is geworden in Nederland. Het is net wat uitdagender dan gewoon vissen, want karpers zijn erg sterke vissen en geven zich niet zomaar gewonnen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt als je gaat beginnen met karpervissen. En dan hebben we het niet alleen over de uitrusting, zoals een hengel en een goede vislijn, maar ook over het aas dat je gebruikt. Beginnende vissers verkijken zich vaak op hoe belangrijk het is om het meest geschikte aas te gebruiken. Wil je weten welk aas je het beste kunt gebruiken om karpers aan te trekken? Lees dan snel verder!

Wat zijn boilies?

Boilies zijn één van de meest gebruikte soorten aas bij het karpervissen. Boilies worden gemaakt door verschillende vaste ingrediënten te mengen. Dit heet dan de ‘boilie mix’. Daarnaast wordt er een speciale vloeistof klaargemaakt die bestaat uit eieren flavour, olie en eventueel nog vloeibare eetlustopwekkers. Al roerend voeg je de boilie mix toe aan de vloeistof en zo vorm je uiteindelijk een stevig deeg. Vervolgens wordt het deeg verwerkt als een soort worsten die worden uitgerold op een boilie plank en worden er bolletjes van gemaakt. Die bolletjes kun je dan koken of stomen zodat er een harde korst ontstaat. Het koken en harder maken van de buitenkant is erg belangrijk, want zo voorkom je dat de karper alles meteen opeet.

karpervissen

Wat zijn de beste boilies voor karpervissen?

Als je online gaat zoeken, kom je een hoop verschillende boilies tegen. Maar wat is nu de beste boilie om mee te vissen? Dat hangt behoorlijk af van de situatie, en dan met name waar je vist, in welk seizoen en op welk tijdstip van de dag. Er zit veel verschil in de kwaliteit van de boilies van diverse aanbieders. Een tip die we je in ieder geval mee willen geven: kies niet automatisch voor het goedkoopste aas. Dit zegt in veel gevallen namelijk ook veel over de kwaliteit van de boilies. Dat betekent ook niet meteen dat je voor het allerduurste moet gaan dat je maar kunt vinden. Een prijs die een beetje in het midden ligt is vaak het beste. Zo houd je het betaalbaar voor jezelf, maar vis je toch met aas van hogere kwaliteit.

Scopex boilies

Scopex boilies zijn momenteel toch wel de meest populaire boilies in Nederland. Het zijn erg klassieke en zoete boilies die zijn voorzien van de romige scopex flavour. Over het algemeen zijn deze boilies erg succesvol dankzij hun sterke, zoete geur. Ook binnen de scopex boilies vind je verschillen in soort, prijs en kwaliteit.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!