Meteen naar de inhoud
Home » Butchers Coffee in Antwerpen

Butchers Coffee in Antwerpen

Butchers Coffee in Antwerpen moet momenteel zowat de hipste koffiebar van het stad zijn. Gloednieuw is het niet want ik was er eind vorig jaar al een paar keer een koffie gaan drinken maar sinds kort kan je er ook eten en dat was meteen een goede reden om nog eens terug te gaan.

De keuken is open tot 15h dus als je gaat is het enkel voor ontbijt of lunch. Uiteraard blijft het een koffiebar dus wie enkel een bangelijk lekkere (*) espresso wil nuttigen kan dat natuurlijk ook.

(* pas op want bangelijk straf is ook van toepassing!)

Butchers Coffee in Antwerpen.

Ik heb het nog niet aan de eigenaars zelf gevraagd maar de naam komt allicht van het feit dat deze koffiezaak gevestigd is in een vroegere beenhouwerij. Dat is nog duidelijk te zien in het interieur en de heren hebben bepaalde elementen heel mooi verwerkt in hun concept.

De zaak is opgedeeld in een paar delen, vooraan is er een toog met wat tafeltjes en achteraan een kamer waar een grote tafel staat. Daartussenin is nog een kamer en dat was volgens mij vroeger de frigo. 🙂

Keuze genoeg om je ergens gezellig neer te ploffen!

Zit je liever buiten? Ook geen probleem. Voor de deur is een groot terras met zicht op de Antwerpse leien.

Alle info over de ligging, openingsuren, enz. vind je op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/butcherscoffee/

Ontbijten bij Butchers Coffee

Deze keer gingen we natuurlijk voor het eten dus laat ons het daar nog even over hebben.

De kaart is niet super uitgebreid maar dat hoeft ook niet, het is een koffiebar en geen restaurant. Er staan gerechtjes op zoals Homemade Granola, Buttermilk Pancakes, Eggs Royal, enz. Allemaal zaken die erg internationaal aandoen en die je allicht thuis niet elke dag als ontbijt eet.

Er hangt trouwens ook een bord met suggesties dus bekijk dat zeker ook eens voor je besteld.

Mijn vrouw had de pancakes en ikzelf ben gegaan voor de Reuben Sandwich. Dat is een toast met pastrami, spek, rode kool en gesmolten kaas. Zeeer stevig ontbijtje hoor!

De foto hierboven is niet top maar je ziet wat ik bedoel met een stevig ontbijt. We gaan sowieso nog terug en dan zal ik proberen van wat betere foto’s te nemen.

Plan je binnenkort een dagje Antwerpen? Zeker hier eens passeren dan! Vanaf Butchers Coffee geraak je via het Zuid zo de stad in en alles gaat beter als je eerst een lekker ontbijt en een stevige koffie op hebt!

Zelf al geweest? Laat gerust weten in de commentaren wat jullie er van vonden.

 

Facebook Comments Box

10 reacties op “Butchers Coffee in Antwerpen”

  1. Ik ben hier nog niet geweest, maar zou er graag eens een kopje koffie drinken. Als ik ooit in Antwerpen kom weet ik waar ik moet zijn.

  2. Ik lust geen koffie maar het ziet er leuk uit! Als ik ooit eens in de buurt kom is het misschien wel leuk om te gaan lunchen zoals je zegt. Mits ze ook thee of iets anders hebben haha

  3. Ik vind het interieur niet zo heel erg aanspreken. Verder ziet het eten er wel lekker uit!

  4. De inrichting vind ik een beetje ouderwets ogen, maar het eten ziet er ontzettend lekker uit!

  5. Mmh die Sandwich ziet er heerlijk uit! Weer een nieuw adresje om uit te proberen!

  6. thomasculinair

    Ziet er als een toffe locatie uit, niet helemaal in de buurt, maar wie weet komt het er ooit eens van. Zo’n lekker stevig ontbijtje gaat er wel in!

  7. Wij wonen er praktisch om de hoek, maar zijn er nog steeds niet geweest! Binnenkort maar eens verandering in brengen. 😉

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!