Meteen naar de inhoud
Home » Ken jij de bieren uit het Waasland al?

Ken jij de bieren uit het Waasland al?

In dit artikel neem ik jullie mee naar een streek in het noorden van Oost-Vlaanderen, het Waasland. Het is te zeggen, ik overloop voor jullie een groot deel van de bieren uit het Waasland en dat zijn er tegenwoordig best veel!

Om te beginnen misschien even kaderen waar in Belgie we nu exact zitten. Op de website Waasland.be lees ik dit: Een prachtige, gevarieerde streek tussen Antwerpen, Gent, Brussel en de Nederlandse grens.

Hieronder geef ik jullie een overzicht van de brouwerijen en bieren die ik ken en waarvan ik de meeste al geproefd heb. Waarschijnlijk ben ik er een heel deel vergeten en ik nodig jullie dan ook uit om deze onderaan dit artikel toe te voegen in de commentaren. (Bedankt alvast hiervoor!)

Bieren uit het Waasland

Om te beginnen heb je Beveren. De gemeente Beveren en alle deelgemeenten samen vormen de grootste gemeente van de streek dus het is niet onlogisch dat je hier redelijk veel brouwers en bieren kan vinden. Ze zijn niet allemaal even bekend maar verdienen zeker allemaal een kans om eens getest te worden.

Als ik even rondkijk vind ik o.a. de volgende brouwerijen:

 • 4CR
 • Brouwerij De Bock
 • Brouwerij Soleil
 • De Beverse Mout
 • Microbrouwerij Stanium
 • Ostdonk Bieren
 • Papitou
 • Enz.

Qua bieren vind je in deze streek bijvoorbeeld deze: Ostdonk Tripel, Meilsen Tripel, Fientje, Va’snee, Stanium, Remi, Hoplex en nog vele anderen.

 

Wanneer we dan opschuiven richting Sint-Niklaas en omstreken komen we deze brouwerijen tegen:

 • The Musketeers
 • Boelens
 • ’t Paenhuys

Je hebt zeker al een keer gehoord van de Troubadour bieren van brouwerij The Musketeers en ook van Boelens ga je zeker al eens iets geproefd hebben. Zelf brouwen ze daar o.a. Tripel Klok maar bij Boelens worden ook verschillende etiket bieren gemaakt. Als je zelf een waanzinnig idee hebt om een bier te maken kan je dat dus bij hen laten brouwen.

 

Uiteraard is het Waasland een pak groter dan enkel de regio Beveren / Sint-Niklaas maar daar ben ik zelf minder bekend. Ik zou jullie dan ook graag nogmaals willen uitnodigen om hieronder in de commentaren het artikel aan te vullen met biertjes of brouwerijen uit bijvoorbeeld Lokeren.

 

 


Ik ben ooit eens begonnen met een lijst van alle Belgische bieren maar door tijdsgebrek en het tempo waarop er nieuwe bieren bij komen is die niet meer 100% up-to-date. Neem toch maar eens een kijkje want de lijst is sowieso indrukwekkend!

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!