Meteen naar de inhoud
Home » Tierenteyn – De beste mosterd komt uit Gent

Tierenteyn – De beste mosterd komt uit Gent

TierenteynTierenteyn is de beste mosterd. Voila, daarmee heeft u meteen de kern van het artikel meegekregen.

De ontdekking van het gele goedje

Hoewel Tierenteyn zijn mosterd nu al bijna 200 jaar produceert, is het pas recent dat ik hem leerde kennen. Natuurlijk had ik veel Gentenaars al hoog van de toren horen blazen over “Hun Mosterd”. Dat die toch zo uitzonderlijk was, en de allerbeste, en … Tja, bij zoveel chauvinisme bouwt een mens al eens een gezonde reserve in. Maar recent kreeg ik een mand streekproducten en zo een befaamd potje mosterd van Tierenteyn zat er in. Geen ontkomen meer aan en dus proeven maar.

Het oordeel

Of het nu graanmosterd is, of die heel scherpe van Dijon die heel je hoofd doet tintelen, maakt niet uit, ik vind ze allemaal lekker. (Alleen De Vos Lemmens is voor mij wat te vlak van smaak.) Maar dan proef je Tierenteyn en weet je meteen dat die anders is. Iets extra’s heeft ook. Veel verfijnder en echt de moeite. Het potje (200gr.) heeft dan ook maar een weekje standgehouden. Elk schelletje jonge kaas en hesp kreeg dat tikkeltje extra smaak.

Hoewel niet overal te vinden, is het voor mij een uitgemaakte zaak: ik haal enkel nog Tierenteyn mosterd in huis.

Nota van de redactie: Dankzij de reacties hebben we dit grondiger bekeken. Er bestaan inderdaad twee versies:

 • die van op de Groentenmarkt in Gent, de “Verlent(http://www.tierenteyn-verlent.be/). Lekker authentiek, men schept het uit de grote ton in de winkel.
 • Daarnaast de potjes van Ferdinand (meer informatie kan je ook vinden op www.tierenteyn.be), die je in de supermarkt kan vinden. We hebben ze allebei geproefd. Beiden zeer lekker, maar wel verschillend. En ja, allebei zijn het topmosterds.
Facebook Comments Box

5 reacties op “Tierenteyn – De beste mosterd komt uit Gent”

 1. Een Gentenaar

  De mosterd waar wij Gentenaars zo fier op zijn is niet de Ferdinand Tierenteyn die je in de supermarkt kan kopen, maar wel de mosterd van Tierenteyn-Verlent.
  Deze is enkel te koop in het kleine winkeltje op de Groentenmarkt in Gent.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tierenteyn

  1. Helemaal niet akkoord ! Geef mij maar die van Ferdinand Tierenteyn: mooi gamma aan mosterds (sterk, halfsterk, grof en met balsamicoazijn) en schappelijk in prijs ! En typisch Gents ! Je kan ze allemaal proeven in het Groot Vleeshuis op de Groentenmarkt in Gent …

 2. Bedankt voor je reactie! Dat wist ik effectief niet… Als ik in Gent ben probeer ik eens een potje mee te nemen en pas ik het artikel aan.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!