Ik weet dat bijna al mijn collega-bloggers constant bezig zijn met online marketing. Broodnodig voor een succesvolle blog en als je daar meer over wil weten moet je mijn SEO Blog maar eens bekijken. In dit artikel wil ik het echter hebben over je blog offline promoten.

Offline promotie gaat er niet voor zorgen dat je beter scoort in Google maar je kan er wel waardevolle nieuwe bezoekers mee verkrijgen.

Business cards

Business Cards (of visitekaartjes) vind ik een must-have! De meeste bloggers zijn sociaal ingesteld en komen veel nieuwe mensen tegen. Uiteraard vertel je tegen iedereen dat je een blog hebt en zus en zo… Uiteraard zegt iedereen dat ze zeker je blog gaan bezoeken maar tegen dat ze thuis zijn, zijn ze het adres van je blog al lang vergeten!

De oplossing: visitekaartjes!

Ik heb die van mij besteld bij https://www.drukzo.be/, nog geen 20 euro voor 500 kaartjes.. Kan je echt niet voor sukkelen hoor.

Mensen komen thuis, vinden je kaartje en gaan 99% zeker je site bezoeken. Als je er voor zorgt dat je online marketing ook goed is (nieuwsbrief, Facebook popup, …) dan heb je weer een paar trouwe bezoekers bij.

Vergeet ook niet te vragen dat men zeker een commentaar nalaat op één van je artikels. De kans is groot dat men dit ook effectief doet als ze persoonlijk contact hadden met je.

Helemaal mooi is dat de mensen je kaartje achteraf misschien nog eens doorgeven aan iemand anders.

Reclame blaadjes

Ik weet niet hoe het bij jou in de buurt zit maar in onze gemeente bestaat er al jaren een wekelijks reclameblad. Daar staat uiteraard veel reclame in maar ook ‘opvulling’. Na zoveel jaar weten de uitgevers dikwijls ook niet meer hoe ze het blaadje elke week vol krijgen en ze zijn blij met gratis inhoud. Die inhoud mag natuurlijk geen pure reclame zijn want daar moet je voor betalen.

Op deze blog schrijf ik geregeld over BBQ en op een dag ergens in mei heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik een mail gestuurd naar dat reclameblad. Mijn vraag: “Hebben jullie interesse om tijdens de zomermaanden elke week een BBQ recept te ontvangen?”

Binnen de twee dagen kreeg ik van hen de melding dat ze hier heel blij mee zouden zijn! Ik heb dat jaar 8 weken lang een halve pagina gekregen in een blad dat 45.000 lezers heeft en elke keer stond het adres van mijn website mooi onder het artikel.

Flyers

Anders dan bij visitekaartjes geef je flyers meestal niet persoonlijk aan iemand. Je legt ze ergens zodat mensen ze zien en/of meenemen.

Ik zie tegenwoordig in zowat elke winkel flyers liggen. Bij de slager, bij de vape-shop, bij de bakker, … Iedereen legt zijn/haar flyers daar dus waarom zou jij het niet doen??

Flyers zijn op zich goed om snel wat bekender te worden maar als je het meeste eruit wil halen moet je het slim aanpakken. Bedenk een leuke give-away actie en combineer die met je flyers. Je moet de mensen ‘verplichten’ om actie te ondernemen op je blog. Hoe creatiever hoe beter!

blof offline promoten

Het lijkt misschien allemaal wat ver gezocht maar ik kan jullie verzekeren dat het wel werkt. In mijn site stats zie ik echt geregeld dat mensen zoeken op www.sixpacks.be of sixpacks.be. Dat zijn gegarandeerd bezoekers die je site offline leren kennen hebben!

Hoe pakken jullie dit aan? Laat het weten in de commentaren!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/OFFLINEPROMOTIE.jpg?fit=558%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/04/OFFLINEPROMOTIE.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofLifestylebeter bloggenIk weet dat bijna al mijn collega-bloggers constant bezig zijn met online marketing. Broodnodig voor een succesvolle blog en als je daar meer over wil weten moet je mijn SEO Blog maar eens bekijken. In dit artikel wil ik het echter hebben over je blog offline promoten. Offline promotie gaat...Alles voor de man met smaak!