Hupla! Weer iets voor op mijn to-do list: Zelf bier brouwen!

Wie wat thuis is in het bierwereldje heeft allicht al gemerkt dat de biermarkt de laatste jaren overspoeld wordt door bieren die gemaakt worden door hobbybrouwers. Gelukkig maar want als enkel AB Inbev of Heineken moesten bestaan dronken we bijna allemaal hetzelfde. Persoonlijk vind ik dan ook dat het woord hobbybrouwer niet helemaal weergeeft waar deze brouwers voor staan. Dikwijls hebben ze een enorme kennis over brouwen en maken ze prachtige bieren. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal opnoemen maar ik denk spontaan aan een paar bieren uit de buurt Boudelo, Hoplex, Kuul, Remi, enz.

Als hobbybrouwer heb je verschillende mogelijkheden. Je kan gebruik maken van de infrastructuur van een bestaande brouwerij en dan kan je uiteraard grotere hoeveelheden produceren en kunnen de mensen van de brouwerij je bijstaan met hun expertise. Goede voorbeelden van brouwerijen waar je zelf bier kan gaan brouwen zijn Boelens in Belsele en de Proefbrouwerij in Lochristi.

Wil je liever écht zelf brouwen dan kan je dat ook gewoon thuis doen. Ik heb onlangs een website ontdekt waarop je een bierbrouw pakket kan vinden om thuis aan de slag te gaan. Vandaar ook dat ik ineens op het idee kwam om dit verder te onderzoeken!

Thuis zelf bier brouwen

Om te beginnen heb je natuurlijk een idee nodig, een recept zeg maar. Hiervoor lees je best eerst een paar boeken over bierbrouwen of je volgt een workshop bij de mensen van Brouwland, dat zijn de mensen achter de website waarover ik het had.

Wie een kijkje neemt op hun website ziet dat zij letterlijk alles hebben om je eigen brouwerij te beginnen!

Ik zie bijvoorbeeld startpakketten die beginnen vanaf een paar tientallen euro’s maar er zitten er ook tussen van meer dan vijfhonderd euro… Voor ieder wat wils zeg maar.

Naast de apparatuur kan je via de website ook de ingrediënten bestellen in de vorm van mout- en hoppakketten.

zelf-bier-brouwen

Heb je ambitie om zelf te beginnen met bierbrouwen? Dan heb ik één raad voor je, ga naar deze winkel of bezoek hun webshop en begin er aan!

Ken je nog mooie voorbeelden van bieren die gebrouwen zijn door een hobbybrouwer? Zet ze in de commentaren!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/bier-brouwen.jpg?fit=500%2C345&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/bier-brouwen.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbier,brouwenHupla! Weer iets voor op mijn to-do list: Zelf bier brouwen! Wie wat thuis is in het bierwereldje heeft allicht al gemerkt dat de biermarkt de laatste jaren overspoeld wordt door bieren die gemaakt worden door hobbybrouwers. Gelukkig maar want als enkel AB Inbev of Heineken moesten bestaan dronken we...Alles voor de man met smaak!