Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Ponsart – Brochet

Champagne Ponsart – Brochet

In Sacy, een charmant dorpje vlakbij Reims zijn we op bezoek geweest bij Champagne Ponsart – Brochet. Dit is een klein champagnehuis waar je (na afspraak) welkom bent om te komen degusteren en te kopen. Vrienden hadden ons verteld dat men hier echt lekkere champagne maakt dus op onze vorige champagne-trip heb ik hier een afspraak gemaakt. Hieronder geef ik jullie een verslag van hoe het was.

Mensen die in het voorjaar of in de zomer naar de streek gaan moeten zeker ook het dorpje Sacy eens bekijken. Toen wij er waren was het slecht weer dus ik heb het enkel vanuit de auto gezien maar het ziet er best leuk uit. Naast Ponsart – Brochet zijn er nog een paar kleinere champagnehuizen om te ontdekken. Ideaal voor wie geen grote afstanden wil doen dus.

champagne Ponsart - Brochet

Degustatie bij Champagne Ponsart – Brochet

Ponsart – Brochet is, zoals ik al schreef, een niet al te groot huis. De huidige wijnbouwers zijn de 4de generatie en ze maken 30.000 flessen per jaar. Het is de dochter Claire die recent de familiezaak heeft overgenomen en nu, samen met haar man, zorgt dat alles vlot verloopt.

Het gamma is niet al te uitgebreid maar bevat alle typische cuvees:

champagne ponsart - brochet

De etiketten zijn ook recent vernieuwd en dat is wel netjes gedaan. Het geeft de flessen een mooie en moderne look. Op hun website kan je de oude nog zien. Ook mooi maar deze zijn toch beter.

Wij hebben de brut extra, de prestige en de rosé geproefd en ik moet zeggen dat die prima waren. In ons gezelschap waren de meningen wat verdeeld maar ik vond vooral de prestige lekker en die heb ik dan ook gekocht.

Voor de prijs moet je het zeker niet laten want de flessen beginnen aan 13,80 euro en de prestige komt op 16,90 euro.

De nieuwe generatie is nog maar net bezig maar het is duidelijk dat ze ambitie hebben om Ponsart – Brochet te laten groeien. Men is bezig om een volledig nieuwe degustatie ruimte te bouwen dus wie ergens volgend jaar op bezoek gaat wordt allicht daar ontvangen.

Je krijgt hier geen rondleiding zoals in sommige andere huizen maar dat is eigenlijk niet nodig. Als je al eerder in de Champagnestreek bent geweest dan zal je allicht zo’n rondleiding al gehad hebben. Indien niet kan je eventueel een bezoek regelen bij Charlier et Fils of Patis-Paille.

Als je in de buurt van Reims op zoek  bent naar een champagnehuis met goede prijzen dan is deze zeker een optie. Vriendelijke ontvangst en goede champagne aan goede prijzen.

Meer info vind je op hun website: http://www.ponsart-brochet.fr/

Als je wil langsgaan best altijd op voorhand een afspraak maken en doe ze gerust de groeten van Sixpacks.be

 

Meer info nodig over de Champagnestreek? Lees dan zeker ook onze andere champagne artikels.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: