Meteen naar de inhoud
Home » Trappist: La Trappe Quadrupel

Trappist: La Trappe Quadrupel

La trappe quadrupel

Bij veel Belgische bierliefhebbers is er niet bepaald een grenzeloos vertrouwen in Nederlands bier. Uitzondering daarbij is de brouwerij van Koningshoven; die wekt wel een gezonde interesse. Het is dan ook de eerste Nederlandse brouwerij die Trappistenbier produceerde (recent kwam er nog Trappistenbrouwerij De Kievit met hun befaamde Zundert bij). Ik degusteerde voor u, trouwe bezoeker, de La Trappe Quadrupel. Een biertje dat in het begin (1991) werd gebrouwen voor de winter. Door de populariteit echter al snel het ganse jaar door beschikbaar.

 

Smaak

Als de kast met clichés overvol is, wel dan trekken we nog eens een schuifje open. “vrouwen houden van zoet”. Met die stelling mogen we gerust stellen dat vrouwen dan ook houden van de La Trappe Quadrupel. Empirisch onderzoek (test bij 1 vrouw) toonde dat het klopt.

De zoete smaak valt meteen op. Volgens de website van de brouwerij zelf, kan je er overigens banaan, amandel en vanille in terugvinden. Zeker eens op letten bij een volgend flesje.

Mij viel naast het zoete vooral de erg volle smaak op.

 

Foodpairing

Deze trappist moet je niet bij een lichte vis geven. Hij verdraagt stevige stoofpotjes (denk aan wild) of stevige kaas. Doe je overigens elk jaar een kaas en wijnavond? Denk er maar eens over na om over te schakelen op “kaas en bier”.

 

Technische Fiche La Trappe Quadrupel

  • 33 cl (ook beschikbaar in 75 cl)
  • 10%
  • Schenken tussen 10 en 14°C
  • www.latrappe.nl

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!