Meteen naar de inhoud
Home » Restaurant De Caron in Merksplas – review

Restaurant De Caron in Merksplas – review

Wil je een speciaal eetadresje ontdekken? Bezoek dan zeker restaurant ‘De Caron’ in Merksplas eens – een carnivoren walhalla…

Deze restaurant review kregen we toegestuurd van Chrisje van Wereldgenieter.com

Locatie

Eerlijk gezegd kende ik Restaurant De Caron niet… Nooit van gehoord! Hoe erg… En de afgelegen locatie in het Kempense Merksplas dient zich niet aan om nieuwsgierige passanten aan te trekken om een hapje te eten. Enkel de échte kenners en absolute bourgondiërs weten dit paradijsje te vinden. En de gewone dinsdag in de week laat zien dat vele bon vivants hier regelmatig genieten.

subliem-hapjeCarnivoren walhalla

Als we binnenkomen valt de sjieke rijpingskast én het knisperend houtvuur meteen op. Gezellig, uitnodigend én prikkelt mijn eeuwige nieuwsgierigheid. Natuurlijk kan je ook vis, kreeft of oesterkes eten, maar hier kom je voor het vlees! Het in de zaal gesneden aperohapje (aan een ouderwets snijmachine) schept hoge verwachtingen.

Carpaccio van gepekeld vlees, dat letterlijk smelt op je tong… BAM! Een smaakbom.

Rijpingskast

Halvelings opgegroeid in een beenhouwerij weet ik dat vlees moet ‘sterven’. Bij De Caron apen ze dit vroegere proces na in een rijpingskast, waar hun magnifieke stukken vlees drie weken vocht verliezen. Dat zorgt voor intensere pure smaken en onvergetelijke malsheid… Echt wél!

Wat eten we?

Als voorgerecht kiezen we een handgesneden tartaar van rund (lang getwijfeld over de vleeskroketjes…) en natuurlijk de côte à l’os als meesterstuk met een béarnaise (mijn absolute lievelingssaus) en verse frietjes. Je ziet jouw eigen stuk langzaam gaar worden op het houtvuur. Het water loopt terug in mijn mond… En dan krijg je netjes jouw bijzettafeltje met een lonkend stuk rund… HOPPAH! Mijn B12 is aangevuld 😉

restaurant de caron

Aanrader!

Ja, met het hand op mijn hart kan ik dit restaurant aan alle carnivoren of flexitariërs aanraden… Want als je dan toch eens vlees eet, kan je best subliem vlees nemen… Zeker de prijs waard. Gaan!

 

Bedankt Chrisje voor deze review. Ons moet je niet meer overtuigen!

Wil je zelf een restaurant review insturen? Neem contact met ons op en we plaatsen graag jouw artikel.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: