Meteen naar de inhoud
Home » Hoe upgrade jij de je social media kanalen? 13 Tips!

Hoe upgrade jij de je social media kanalen? 13 Tips!

 

Ik neem aan dat iedereen wel één of meerdere social media kanalen gebruikt vandaag de dag. Dat kan puur persoonlijk zijn of zoals in mijn geval, speciaal voor mijn blog.

Wie net als mij quasi dagelijks hiermee bezig is weet dat het verkrijgen van volgers niet altijd zo eenvoudig is!

Heb je trouwens zelf een foodblog, een blog voor mannen, een blog over fashion, een … ? Plaats de link gerust even in de commentaren onder dit artikel.

Het kan nooit kwaad om alle tips nog eens op een rijtje te zetten, ook al ken je ze waarschijnlijk wel al.

13 Tips om je socials goed te beheren

Het verkrijgen van meer volgers op je social media kanalen vereist dus tijd, toewijding en strategie. Hier zijn enkele effectieve stappen om je volgersaantal te laten groeien:

 1. Kies de juiste platforms: Identificeer de social media platforms die het meest relevant zijn voor jouw doelgroep en branche. Concentreer je op de platforms waar je potentiële volgers actief zijn.
 2. Optimaliseer je profielen: Zorg ervoor dat je profielen volledig zijn ingevuld met een duidelijke profielfoto, een pakkende beschrijving en relevante links naar je website of andere sociale media accounts.
 3. Deel waardevolle inhoud: Publiceer regelmatig interessante, relevante en boeiende content die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Denk aan variatie in content, zoals afbeeldingen, video’s, infographics en tekstuele berichten.
 4. Gebruik hashtags en trefwoorden: Voeg relevante hashtags en trefwoorden toe aan je berichten om je zichtbaarheid te vergroten en je content gemakkelijker vindbaar te maken voor mensen die zoeken naar gerelateerde onderwerpen.
 5. Interactie met je publiek: Wees actief en betrokken bij je volgers. Beantwoord opmerkingen, vragen en berichten, en moedig interactie aan door vragen te stellen en polls te maken.
 6. Promoot je social media: Deel links naar je social media kanalen op je website, e-mailhandtekening en andere marketingmaterialen om mensen aan te moedigen je te volgen.
 7. Werk samen met anderen: Werk samen met andere influencers, merken of accounts in jouw niche om je bereik te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken.
 8. Plaats op het juiste tijdstip: Ontdek wanneer je doelgroep het actiefst is en plan je berichten op die momenten om meer zichtbaarheid te genereren.
 9. Host wedstrijden en weggeefacties: Organiseer wedstrijden of weggeefacties met de voorwaarde dat mensen je moeten volgen om deel te nemen. Dit kan een snelle boost in volgers opleveren.
 10. Analyseer en optimaliseer: Gebruik de ingebouwde analysehulpmiddelen van het platform om te begrijpen welke soorten content het beste presteren en pas je strategie dienovereenkomstig aan.
 11. Adverteer op social media: Overweeg om te adverteren op sociale media om je bereik te vergroten. Dit kan helpen bij het aantrekken van nieuwe volgers, vooral als je begint.
 12. Wees geduldig: Het opbouwen van een authentieke volgersbasis kost tijd. Wees consistent in je inspanningen en verwacht geen snelle resultaten.
 13. Help zelf een handje: Dit is ééntje waar wel eens wat discussie over is. Je kan namelijk als beginner ook volgers kopen voor alle mogelijke social media kanalen. Ik weet dat sommige mensen hier resoluut tegen zijn maar er zijn toch een paar voordelen aan verbonden waarom je het misschien wel wil doen:
  • Snel zichtbare groei: Het kopen van volgers kan je snel een groot aantal volgers opleveren, waardoor je er op het eerste gezicht populairder uitziet dan je in werkelijkheid bent.
  • Sociale bewijskracht: Een groter aantal volgers kan geloofwaardigheid suggereren en anderen aansporen om je te volgen omdat ze denken dat je populair en invloedrijk bent.
  • Potentiële aandacht van merken en adverteerders: Sommige merken en adverteerders kunnen je benaderen voor samenwerkingen op basis van je volgersaantallen, zelfs als deze nep zijn.
  • Korte-termijnboost voor ego: Het kan een ego-boost geven om te zien dat je volgersaantallen snel stijgen, zelfs als deze groei niet authentiek is.
  • Tijdbesparing: In theorie kun je tijd besparen die je anders zou besteden aan het opbouwen van een organische volgersbasis.

Overweeg je om je kanalen toch een beetje een boost te geven? Dat kan redelijk eenvoudig, in Google vind je verschillende sites maar ik noem er alvast een paar op voor jou: Likes-kopen, Gebruikersnamen, Like4you

De sites hierboven zijn allemaal Nederlandse sites, je doet ermee wat je wil maar ik zou het dan toch eerder lokaal gaan zoeken.

 

Zo, ik heb een hele boterham geschreven voor jullie maar nu zou ik graag van jullie horen wat jullie hier allemaal over denken. En, vergeet zeker niet van een link naar jullie socials hieronder te posten!

Sixpacks.be: op Facebook en op Instagram!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: