Meteen naar de inhoud
Home » Pensen bakken: Zo doe je het perfect!

Pensen bakken: Zo doe je het perfect!

Witte pensen, zwarte pensen, grijze pensen, noem maar op, ik lust ze allemaal! Ik ben er zelfs gek op en samen met mij heel veel mensen! Dus iedereen lust het graag maar pensen bakken is blijkbaar niet zo evident voor sommigen. Dikwijls zie ik dat de pensen veel te hard aangebakken zijn of dat ze helemaal opengebarsten zijn en dat is uiteraard niet zo smakelijk. Nochtans is het niet moeilijk om perfecte pensen te bakken. Lees even verder!

Hoe moet je pensen bakken?

Het is eigenlijk heel simpel, je mag je vuur niet te hard zetten en dat is het allerbelangrijkste. Ik wil jullie echter een volledige en goede uitleg geven dus daarom ben ik de tips van SOS Piet even gaan opzoeken:

  1. Gebruik niet te veel boter, een klontje boter volstaat.
  2. Zet het vuur niet te hard, anders breken ze direct open. (Het vel rond een pens is veel poreuzer dan dat van een gewone worst).
  3. Prik geen gaatjes in de pens, ook niet tijdens het bakken met een vork, anders springt de pens direct open. Gebruik een tang.
  4. Vul de pan met pensen, zodat de warmte langzaam en gelijkdelijk tot in de kern komt.
  5. Bak 4 à 5 minuten aan de ene kant, en 3 minuten aan de andere kant.
  6. Als de pensen gebakken zijn, haal je ze er best direct uit de pan, want als ze te warm vanbinnen worden springen ze toch nog open.

Meer is er dus niet aan. Rep jullie naar je favoriete slager en probeer het vooral zelf een keer!

(De tips hierboven komen van de site van VTM koken)

Hoe bakt SOS Piet zijn pensen?

Ik heb ook nog wat bewegende beelden van Piet, de godfather van de Vlaamse keuken!

Heel leuk filmpje trouwens: “Ja Piet”, “Zeker Piet” 🙂

 

Ziezo, ik schreef het al, pensen bakken is dus helemaal niet moeilijk. Onder dit artikel mag je trouwens altijd laten weten waar je echt de beste pensen kan kopen en vertel dan ineens ook eens hoe jullie pensen noemen. Bij ons spreken we over beulingen, en bij jullie?

Mag het trouwens eens iets anders zijn? Ik heb nog een lekker receptje voor een salade van witlof met pensen.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: