Meteen naar de inhoud
Home » Hop hop hop

Hop hop hop

Duvel heeft de trend een paar jaar geleden in gang gezet met zijn Tripel Hop en vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken: de extra hop bieren. Er zit veel rommel tussen maar ik heb er voor jullie twee gevonden die de moeite zijn om te proeven: de Hop Ruiter en de Hopverdomme.

Naast het feit dat ze een uitgesproken hop-aroma hebben, hebben ze nog een ding gemeen: beide bieren zijn speciaal gebrouwen voor de Amerikaanse markt. Gelukkig voor ons kan je ze ook in België krijgen.

hop-ruiterHop Ruiter

Hop Ruiter is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 8%. Het bier wordt gemaakt via “drooghoppen”, wat het een uitgesprokener hop-aroma geeft.

Dit bier wordt gebrouwen door de Scheldebrouwerij, een brouwerij in Meert vlakbij de Nederlandse grens. Leuk om weten, de nieuwe Hollandse trappist maken ze op nog geen tien kilometer hier vandaan. (http://www.zunderttrappist.nl/)

In de brouwerij hebben ze ook nog andere bieren met namen als Dulle Griet, Zeezuiper, Strandgaper, enz. maar die ben ik nog niet tegengekomen. Als jij ze al gedronken hebt, laat het dan gerust weten via de comments.

Over de Hop Ruiter schrijven ze zelf het volgende:

Dit edele bier wordt in opdracht gebrouwen voor de Amerikaanse markt, maar is gelukkig ook op Europese bodem te nuttigen. De explosieve Hop Ruiter dresseert Belgische gist en overzeese hop tot een bijzonder aromatische tripel vol citrus en een fikse vleug mango. Het toevoegen van extra aromahop tijdens de lagering (‘dry hopping’) zorgt voor een uiterst complexe bitterheid.

Ik kan alleen maar zeggen dat dit een aangenaam bier is om te proberen!

Hopverdomme

hopverdommeDe Hopverdomme wordt gebrouwen door Brouwerij Kerkom in de buurt van Sint-Truiden. Het is ook een blondachtig bier maar in tegenstelling tot de Hop Ruiter is dit bier eerder bitter. Op de website van de brouwerij staat het volgende te lezen:

Dit bier is een antwoord op de zeer bittere bieren die er wereldwijd worden gebrouwen. De benaming IPA staat hier niet voor India Pale Ale maar voor Incredible, Powerful & Amazing. In plaats van vooral Amerikaanse hoppen gebruiken wij 7 Vlaamse hoppen afkomstig uit de Westhoek. Uiteraard proeven we hier een bier dat zeer bitter is maar eentje dat wel in “balans” is zodat het drinkbaar en uitnodigend is voor een volgend….

Ik vind het een bier dat de moeite is om te bestellen maar ik moet het zeggen, het heeft een eerder belachelijk etiket. Misschien dat Amerikanen kicken op dergelijke etiketten. Wie zal het zeggen…

 

Ken je zelf nog extra-hop bieren die we moeten proeven, laat het weten in de comments!

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!