Meteen naar de inhoud
Home » In de zomer drinken we rosé champagne!

In de zomer drinken we rosé champagne!

Nu de zomermaanden voor de deur staan is het een goed idee om al eens na te denken over welke dranken je in de koelkast moet hebben staan. Een goede frisse pint is natuurlijk een optie maar persoonlijk ben ik de laatste jaren echt een liefhebber geworden van rosé!

Rosé wijn is echt volledig terug van weggeweest. Een paar jaar geleden werd rosé bestempeld als tweederangswijn of wijn die enkel door vrouwen gedronken werd maar die tijd is (gelukkig) volledig voorbij. Vandaag kan je echte pareltjes kopen in alle prijsklassen.

Rosé champagne is altijd al wat chiquer geweest maar volgens mij nog steeds zwaar ondergewaardeerd. In de zomer is dit voor mij echter de ideale aperitief! Je kan achteraf verdergaan met rosé wijn maar om te starten zijn deze bubbels super. Champagnes en schuimwijnen in het algemeen hebben als eigenschap dat ze de maag openzetten dus ze zijn perfect om bij een hapje te geven.

In rosé champagnes heb je twee soorten. Je hebt rosé die gemaakt wordt van gewone witte champagne waar ze wat rode wijn bij doen en je hebt de rosé de saignée. Die laatste wordt op een speciale manier gemaakt met enkel blauwe druiven en hierdoor verkrijgt men een intensere smaak dan bij de gewone rosé.

Welke merken moet je dan kopen? Wel dat hangt van je smaak en je budget af. Ik wil jullie bij deze dan ook vragen om hieronder in de commentaren te laten weten welke rosé champagnes die moeite waard zijn om te kopen. Ik geef hieronder alvast mijn favoriet mee.

chardonnet-et-fils-rose-champagne

Rosé de Saignée Chardonnet et Fils

Deze champagne heb ik gevonden toen ik op weekend was in de Champagnestreek. Vanaf de eerste slok wist ik al dat we een zeldzaam goede rosé hadden gevonden! De prijs valt ook mee want voor 17,60 € ga je weinig betere vinden!

Twee minpuntjes:

Het etiket ziet er wat kitscherig uit én je kan hem niet vinden in de supermarkt. Je zal er zelf om moeten gaan in Avize in de Champagnestreek.

Bij deze heb je ineens nog een extra reden om eens tot in Frankrijk te rijden!

De website van Chardonnet et Fils: http://www.champagnechardonnetetfils.fr

Meer info over de Champagnestreek: champagnestreek bezoeken

 

Nu is het aan jullie! Laat hieronder in de commentaren weten welke jullie favoriete rosé champagne is en eventueel ook waar je hem kan kopen en aan welke prijs.

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: