Meteen naar de inhoud
Home » Een makeover voor je huis!

Een makeover voor je huis!

Tijd voor een grondige restyling! Nee, niet van mezelf of van de blog maar wel van mijn huis. Onlangs heb ik een paar verbouwingen laten doen en die zijn supergoed gelukt maar alles moet onieuw aangekleed worden. Op veel plaatsen is er een nieuwe bezettingslaag dus alles ziet wit momenteel. Niet echt gezellig! Gelukkig is alles mooi opgedroogd ondertussen dus nu kan het echte werk beginnen: de living, de traphal en één van de kinderkamers moeten gepimpt worden!

Uiteraard krijgen de meeste muren een mooi geverfd kleurtje maar ik wil graag een paar contrastmuren en ik wil ook veel decoratie overal. Van mij mag het goed vol hangen, dat vind ik lekker gezellig.

De verf haal ik gewoon bij de verfwinkel maar voor de decoratie ben ik gaan kijken bij Pixers.nl.

Eerst was ik langsgegaan bij een paar grote woonwarenhuizen maar daar vond ik niet direct iets naar mijn zin. Er waren wel dingen die mooi waren maar als je woondecoratie koopt in bv. de Ikea kan je er wel zeker van zijn dat je buren, je overburen en je neef en tante net hetzelfde hebben hangen.

Soit, Pixers dus! Hieronder geef ik jullie een overzicht van wat er in de verschillende ruimtes gaat komen.

De woonkamer

De woonkamer is helemaal open gemaakt en vloeit nu over in de keuken. De keuken is heel modern en licht dus die trend wil ik ook graag doorzetten in de woonkamer. Ik hou van bekende kunstwerken en op Pixers.nl hebben ze een categorie met reproducties.

Ik heb gekozen voor onderstaande schilderijen:

 

Klimt, Mondriaan en de eerste is van Paul Klee. Ik had uiteraard wel al een paar spullen maar deze passen er perfect tussen.

Er zijn er zoveel dat het niet eenvoudig is om te kiezen. Gelukkig vallen de prijzen mee. Eéntje van 40 x 60 cm komt op 50 euro. Als je het na een jaar beu bent kan je het gewoon wegdoen en vervangen.

De traphal

Aan de traphal is best één en ander veranderd maar toch blijft ze veel klassieker dan de woonkamer. Ook hier wou ik een paar schilderijen maar hier heb ik gekozen voor klassieke kunst. Ik ben zelf een enorme fan van impressionisten zoals Monet en Van Gogh dus uiteraard heb ik gekozen voor een paar van hun werken.

Heel toevallig echter kwam ik ook op onderstaande uit:

Toen ik met mijn vrouw een keer in Musée d’Orsay was in Parijs was er juist een thema tentoonstelling van Rousseau en dit is dan wel een mooie herinnering!

De kinderkamer

Deze was bijna onmiddellijk beslist! Drie van de vier muren gaan we doen in een mooie lichte kleur zodat er zoveel mogelijk ruimte wordt gecreëerd en op de vierde muur gaan we werken met fotobehang. De foto hieronder kwam ik tegen tussen de suggesties op Pixels.nl en die was perfect!

Mijn zoon is gek van dieren en ik vind de combinatie licht-blauw en groen heel mooi. Dit gaat perfect passen bij de rest van de kamers en de meubelen. Het enige dat ik nog eens goed moet nakijken is de grootte… De hoogte is 2m30 en dat is perfect maar het is maar 3 meter lang en dat is te kort voor de lengte van de muren. Ofwel moet ik het dus hangen aan de kant van de deur, of wel moet ik werken met een kast. Geen probleem, daar komen we wel uit.

Kortom, eigenlijk heel veel keuze bij Pixers.nl maar wij hadden toch relatief vlug onze keuze gemaakt.

En? Hoe zit dat bij jullie? Recent gerenoveerd? Wat vinden jullie van de gekozen decoraties? Laat het weten in de commentaren!

Facebook Comments Box

1 reactie op “Een makeover voor je huis!”

  1. wij wonen sinds twee jaar in een nieuwbouwhuis dus genoeg gebouwd en opnieuw ingericht. maar blijft leuk om af en toe iets te veranderen

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!