Heerlijk, eenvoudig receptje dat snel klaar is. Meer moet dat niet zijn! Voor deze romige pasta met champignons gebruik ik volkorenpasta en verse groenten om de smaak zo puur mogelijk te houden. De volkorenpasta is ook goed voor de lijn dus niks van voordelen bij dit receptje.

spinazie champignons

Pasta met spinazie en champignons

Wat ik hierboven nog niet venoemd heb is het ‘romige’ aspect, daarvoor gebruik ik Boursin (light).

Ingrediënten

1 zak verse spinazie
1 bakje champignons
1 pakje Boursin (light of niet)
volkorenpasta
2 teentjes look
peper, zout en nootmuskaat
olijfolie en bakboter

Bereidingswijze

Breng een grote pot water aan de kook en doe daar de pasta in. Beetje zout in het water kan nooit kwaad.

Dit gerechtje is zo snel klaar dat alles klaar is tegen dat de pasta klaar is.

Doe wat olijfolie en bakboter in de pot en bak hierin de spinazie. Af en toe eens roeren en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Ondertussen snij je de champignons in plakjes. Doe in een andere pan opnieuw wat olijfolie en bakboter en fruit daarin de geplette teentjes look. Doe na een minuutje de champignons erbij en laat al roerend bakken.

Als de champignons goed zijn doe je de spinazie mee in de pan en doe je als laatste de Boursin er bij. Roeren tot de Boursin gesmolten is en nog even laten pruttelen.

Giet de pasta af en doe pasta met een flinke schep saus in een bord.

Smakelijk!

pasta met spinazie en champignons

Zelf al gemaakt? Lekker? (Of niet?) Laat het even weten in de commentaren onder dit artikel!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/03/pasta-spinazie-uitgelicht.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/03/pasta-spinazie-uitgelicht.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodchampignons,pasta,spinazieHeerlijk, eenvoudig receptje dat snel klaar is. Meer moet dat niet zijn! Voor deze romige pasta met champignons gebruik ik volkorenpasta en verse groenten om de smaak zo puur mogelijk te houden. De volkorenpasta is ook goed voor de lijn dus niks van voordelen bij dit receptje. Pasta met...Alles voor de man met smaak!