Het kan zijn dat het al een tijdje aan de gang is hoor maar het valt de laatste tijd toch echt wel op: Elk merk heeft nu een (zwaar) fruitbier.

Tijdens een normaal bezoekje aan de drankenhandel richt ik mijn aandacht meestal enkel op de tripels zonder veel aandacht te schenken aan al de rest dat er nog staat maar de laatste weken kan ik er echt niet meer naast kijken, elk merk lijkt nu wel een rood bier of fruitbier te hebben.

En het beste van al (ale ja..) is dat het niet gaat over een “Kriekje” van 4% zoals vroeger, nee deze fruitbieren zijn stuk voor stuk knallers die allemaal 8% of meer hebben. Tijd voor een onderzoekje!

Welke rode fruitbieren moet je toch eens geproefd hebben?

In mijn favoriete kroeg (red: Smoutpot) kon je vorig jaar al de RED van Petrus krijgen, een zalig zwaar bier dat smaakt als snoepjes en wegdrinkt als een limonade. Ik was er dus al niet vies van maar ik heb er verder ook niet over nagedacht.

Nu zie ik in de drankenhandel of in de supermarkt echter niks anders meer staan dus we gaan een klein overzicht maken van degene die ik al getest heb.

fruitbieren

Gordon Red Fruit Xplosion

Deze heb ik meegebracht uit de Carrefour in een blik van een halve liter. Je proeft uiteraard rood fruit maar er zit een nasmaakje aan dat mij niet 100% kon bekoren. Deze is zo maar even 11%! Stevige jongen dus! Al bij al niet slecht maar….

Kwak Rouge

Mhhh, niet echt mijn ding. 8% bij dit bier maar over het algemeen nogal plat als ik het zo mag zeggen. Zal zeker mijn favoriet niet worden. Ik hoorde iemand zeggen “nogal chemisch” en dat klopt helemaal.

Ik geef het nog wel een kans want ook bij deze had ik een blik mee. Als ik hem in flesvorm tegenkom neem ik hem nog wel eens mee om nog eens te testen.

fruitbieren

Waterloo Red Cherry

Dit is eigenlijk een etiketbier dat uit dezelfde stal als de Gordon komt dus niet te verbazen dat de smaak min of meer hetzelfde is als de Gordon. Deze is maar 8% en smaakt net iets aangenamer dan de Gordon, waarschijnlijk omdat er iets minder alcohol inzit.

RED van Petrus

Deze kan mij eigenlijk echt wel bekoren! Op cafe durf ik deze geregeld al eens bestellen en ik vind het echt wel een topper. Gewoon lekker biertje van 8,5%. Het moet zelfs geen zomer zijn om deze te bestellen!

Cherry Chouffe

Zoals alle andere bieren van Chouffe een lekker bier en goed gemaakt. Deze heeft ook weer 8% en kan je zonder risico bestellen.

Conclusie over de zware fruitbieren

Al bij al vind ik het een goede trend! Vroeger werden “kriekjes” al vlug weggezet als “vrouwenbiertjes” maar deze zwaardere examplaren zorgen ervoor dat ook de zwaardere bierliefhebbers al eens een fruitbier zullen nemen.

Voor mij steekt de Petrus RED er met kop en schouders bovenuit gevolgd door de Cherry Chouffe maar hoe zit dat bij jullie? Welke moet ik zeker nog eens proberen volgens julie? Laat het weten in de commentaren hieronder!

Geef jouw gedacht over deze zware fruitbieren!

Stem hieronder op jouw favoriet!

Wat is jouw favoriet fruitbier?
  • Voeg zelf een antwoord toe

Zet je eigen favoriet er gerust bij!

 


Interesse in Belgische bier? Bekijk onze lijst met alle Belgische bieren!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2022/06/roodfruitbier.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2022/06/roodfruitbier.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbier,gordon's,Kriek,Kwak,Petrus,REDHet kan zijn dat het al een tijdje aan de gang is hoor maar het valt de laatste tijd toch echt wel op: Elk merk heeft nu een (zwaar) fruitbier. Tijdens een normaal bezoekje aan de drankenhandel richt ik mijn aandacht meestal enkel op de tripels zonder veel aandacht te...Alles voor de man met smaak!