Ingrediënten:

2 grote aardappelen
8 plakjes bacon
4 plakjes kalkoenvlees
1 kop geraspte cheddar kaas
1 eetlepel hete saus
½ kopje zure room
2 lente uitjes gesnipperd

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en droog ze af met keukenpapier. Steek met een mes twee gaten in de aardappels zodat er stoom kan ontsnappen. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze 20 minuten op gloeiende kolen. Draai ze met een tang elke 5 minuten een kwart om.

aardappel-vulkanen

Terwijl de aardappelen aan het garen zijn kan je de vulkaan saus maken.

Doe een ½ kopje zure room en 1 eetlepel hete saus in een kommetje en meng dit goed.

Plaats het kommetje even in de koelkast tot de aardappelen klaar zij om te serveren.

Haal na 20 minuten de aardappelen van de grill en laat ze afkoelen in de aluminiumfolie tot ze koel genoeg zijn om met je handen vast te nemen.
Haal ze uit de aluminiumfolie en snij een stuk af van de onderkant zodat je de aardappel rechtop kan zetten.

Draai de aardappel en snij met een zigzagpatroon de top van de aardappelen er af. Dit geeft een mooi uitzicht maar zorgt er ook voor dat de kaas tijdens het smelten mooi over de aardappel loopt.

Neem een appelboor en verwijder het midden van de aardappel. Let op dat je niet te diep gaat zodat de onderkant van de aardappel lekker stevig blijft.

Neem de repen spek en wikkel deze stevig rond de aardappels. Gebruik tandenstokers om het spek vast te pinnen zodat het rond de aardappels blijft zitten tijdens het bakken.

Nu is het tijd om de vulling toe te voegen.

Snij de kalkoen in kleine plakjes en rasp de cheddar kaas. Doe een beetje kalkoen in de aardappel en dan wat cheddar kaas, herhaal dit tot de aardappel vol is.

Nu leg je de aardappelen op de BBQ maar niet boven de kolen! Leg ze op een plaats waar er indirecte hitte is.

Na 45 minuten zouden de aardappels klaar moeten zijn. Haal ze van het vuur en verwijder de tandenstokers.

Schep de vulkaan saus bovenop de aardappelen. Door de hitte gaat de saus langzaam over de aardappels lopen. Doe hier nog wat lente uitjes over en de aardappel vulkanen zijn klaar!

Je kan je gasten een volledige aardappel geven of ze doormidden snijden en ze zo opdienen.

 

Ik heb dit recept gevonden op de site van BBQ FOOD 4 U. De foto’s bij dit recept en het filmpje hieronder zijn ook afkomstig van deze site.

Klik hier voor onze andere BBQ recepten.

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/aardappel-vulkanen.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/aardappel-vulkanen-150x150.jpgKristofFoodbarbecue,BBQ,receptIngrediënten: 2 grote aardappelen 8 plakjes bacon 4 plakjes kalkoenvlees 1 kop geraspte cheddar kaas 1 eetlepel hete saus ½ kopje zure room 2 lente uitjes gesnipperd Bereidingswijze: Was de aardappelen en droog ze af met keukenpapier. Steek met een mes twee gaten in de aardappels zodat er stoom kan ontsnappen. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg...Alles voor de man met smaak!