Liptoi
De Hongaarse kaas die sinds google steeds onbekender wordt.

De kaas is eeuwenoud (tenminste de recepten van de herders uit de plaatselijke Hongaarse bergen), maar in West-Europa voorlopig minder bekend. Google zal er niet snel verandering in brengen. Sixpacks zoekt voor u uit wat er aan de hand is.

Smaak

Subtiele schapenmelk. Eenvoudige witte schapenkaas dus. Wordt al eeuwen gemaakt in het Tatra gebergte.

Liptoi zelf zetten de Oost-Europeanen op tafel om bij een lekker biertje te eten.

Diezelfde Liptoi wordt overigens ook gebruikt om de befaamde “Liptauer” mee te maken. Dat is dan weer de bekendste (smeer)kaas uit heel Oost-Europa. Gewoon uien, paprikapoeder en kappertjes aan toevoegen en de smeerkaas is klaar. Denk daarbij niet aan La Vache Qui Rit.. Hongaren kunnen wel wat pikant verdragen. Zelfs ansjovis wordt er soms bijgedaan. Een voor ons meer dan pittige smeerkaas is dan ook het resultaat.

Marketing

In Hongarije kan je hem zo overal vinden, maar internet wil niet zo mee. Ze zitten met de nabijheid van de naam Lipton. Google denkt al snel in de richting van de frisdrankgigant, en zorgt ervoor dat je wel liptoi ingeeft, maar al snel bij Ice Tea terechtkomt. In tijden waar iedereen je maar kent wanneer ze je op google vinden, lijkt deze kaas steeds meer de categorie “onbemind want onbekend” te gaan vullen.

Volg mij op Social Media:RafFoodgoogle,kaas,liptoiDe kaas is eeuwenoud (tenminste de recepten van de herders uit de plaatselijke Hongaarse bergen), maar in West-Europa voorlopig minder bekend. Google zal er niet snel verandering in brengen. Sixpacks zoekt voor u uit wat er aan de hand is. Smaak Subtiele schapenmelk. Eenvoudige witte schapenkaas dus. Wordt al eeuwen gemaakt...Alles voor de man met smaak!