Meteen naar de inhoud
Home » Wat is beter? Een steelstofzuiger of een gewone stofzuiger?

Wat is beter? Een steelstofzuiger of een gewone stofzuiger?

Het begin van een nieuw jaar is traditioneel het moment van de goede voornemens. Mocht één van die voornemens bij jou zijn van meer te gaan poetsen dan moet je vooral even verder lezen want in dit artikel gaan we bekijken wat er nu beter is, een gewone stofzuiger of een steelstofzuiger.

Voor- en nadelen van een steelstofzuiger en een gewone stofzuiger

 1. Kracht en zuigvermogen:
  • Traditionele stofzuigers hebben over het algemeen een grotere capaciteit en krachtigere motoren, wat ze geschikt maakt voor diepere reiniging van tapijten en het opzuigen van meer vuil.
  • Steelstofzuigers zijn vaak compacter en hebben kleinere motoren, wat de zuigkracht kan beïnvloeden. Ze zijn doorgaans beter geschikt voor dagelijkse, lichte reiniging. Dit wil zeker niet zeggen dat er geen steelstofzuigers zijn met een zeer krachtige motor. Deze Dyson V10 stofzuiger is een goed voorbeeld van een zeer krachtig model.
 2. Gebruiksgemak:
  • Steelstofzuigers zijn draadloos en lichter, waardoor ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn en geschikt zijn voor snelle opruimingen.
  • Traditionele stofzuigers kunnen zwaarder en minder flexibel zijn, maar ze kunnen beter geschikt zijn voor uitgebreidere schoonmaaktaken.
 3. Capaciteit en batterijduur:
  • Traditionele stofzuigers hebben vaak grotere stofcontainers of stofzakken, waardoor ze minder vaak hoeven te worden geleegd.
  • Steelstofzuigers hebben meestal kleinere stofcontainers en zijn afhankelijk van batterijduur. Als de batterij leeg is, moet je wachten tot deze weer is opgeladen.
 4. Prijs:
  • Steelstofzuigers kunnen duurder zijn dan traditionele stofzuigers met vergelijkbare zuigkracht en capaciteit.
 5. Multifunctionaliteit:
  • Sommige steelstofzuigers kunnen worden omgevormd tot kruimelzuigers of handstofzuigers, wat handig kan zijn voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen

Wat kies ik? Steel of gewoon?

Over het algemeen zijn steelstofzuigers geschikter voor lichte reinigingstaken en gemak, terwijl traditionele stofzuigers vaak worden gekozen voor diepere reiniging en grotere capaciteit. De beste keuze hangt af van je specifieke behoeften en schoonmaakgewoonten.

Persoonlijk zou ik dan ook opteren om ze alle twee in huis te halen. De steelstofzuiger kan gebruikt worden om dagelijks hier en daar te poetsen en de traditionele kan dan dienen om wekelijks of tweewekelijks de grote schoonmaak te doen.

Akkoord, een steelstofzuiger kost wel wat zoals ik al aangaf maar wie wat rondkijkt kan allicht toch iets vinden voor zijn of haar budget. Bekijk bijvoorbeeld deze Dyson aanbieding een keer.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: