Meteen naar de inhoud
Home » Champagne proeven bij Prévoteau Perrier

Champagne proeven bij Prévoteau Perrier

Dit moet toch één van de bekendere champagnehuizen voor Belgen zijn. Champagne proeven bij Prévoteau Perrier doe je namelijk nooit alleen. Vanaf je in Damery komt zie je één en al Belgische nummerplaten. Eén van de dames die ons serveerde zei zelfs al lachend “C’est vraiment petit Belgique ici!”.

Voor ons was het de eerste keer dat we er kwamen en een kort verslag van ons bezoek vind je hieronder.

Champagne Prévoteau Perrier

Het eerste dat ons direct opviel was de drukte in dit champagnehuis. Wij zijn het al jaren gewend van een weekendje te gaan degusteren in de streek maar meestal is dat bij kleinere huizen.

TIP: Een overzicht van andere huizen vind je op dit overzicht van goede champagnehuizen om te bezoeken.

Soit, hier is het dus niet klein maar dat is daarom niet slechter. De degustatiezaal zat helemaal vol en tussen de verschillende tafels door zag je het personeel heen en weer lopen met flessen champagne in de hand. Ik moet trouwens zeggen dat de degustatiezaal prima in orde is. Heel mooi en modern aangekleed!

Eens je aan een tafeltje zit krijg je een overzicht van de champagnes en een woordje uitleg van je gastheer of gastvrouw.

Ze zijn hier zeker niet zuinig, integendeel, als je alles wil proeven kan dat perfect. Er hangt wel een bordje dat ze mogelijks de degustatie zullen aanrekenen maar ik denk dat dat in praktijk weinig gedaan wordt. Ik ben van het principe dat als je gratis mag komen proeven dat je dan ook moet kopen. Indien niet vind ik het niet meer dan normaal dat ze iets aanrekenen.

Hier zag ik mensen met karretjes vol dozen buiten gaan dus geen probleem allicht.

De champagnes zelf doen bij een eerste kennismaking iets zuurder aan vond ik maar dat raak je echt wel vlug gewend.

Buiten het feit dan dat je niet de authenticiteit hebt van een kleiner huis kan ik deze echt wel aanraden! Bediening is vlot, prijzen zijn heel scherp en op zich best nog wel gezellig met dat geroezemoes op de achtergrond.

Als het de eerste keer in de streek is en je hebt maar tijd hebt om één huis te bezoeken kan dit zeker iets voor jou zijn!

OPPASSEN: Zoals altijd… Eerst bellen om te reserveren! Ze kunnen hier veel volk tegelijk ontvangen maar dan nog vroegen ze of we gereserveerd hadden.

Alle info op de website van Prevoteau Perrier: https://www.champagne-prevoteau-perrier.fr/

Hieronder nog een paar sfeerbeelden en vergeet zeker niet van een berichtje in de commentaren te zetten als je hier al geweest bent!

champagne prevoteau perrier

champagne proeven bij Prévoteau Perrier

Ik zag trouwens dat ze ook elk jaar naar het champagneweekend in Middelkerke komen. Misschien dat heel veel Belgen ze van daar kennen… Ik weet het niet.

Cheers!

 

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!