Je kent het probleem wel: leuke namiddag en avond gehad. De volgende dag is het barbecuerooster volledig zwart en is het urenlang schrobben om alles terug proper te krijgen. Een vaakgehoord middeltje is het rooster in het gras gooien. Nachtje in het gras, en de dauw zou de rest moeten doen. Je kan het altijd proberen, maar echt proper zal het niet zijn.

Maar wat dan? Wel probeer dit eens:

Barbecuetip van de dag: Citroen doormidden en je hete rooster is makkelijk proper!citroen

Snijd de citroen dus doormidden en wrijf het rooster in wanneer het nog heet is. Alles gaat er lekker makkelijk af.

Voila, alvast een kater minder de dag nadien !

Ook verschenen in deze reeks:

Tip 1: hou je vlees koel

Tip 2: red je brochettes

Tip 3: gebruik een tang

Tip 4: safety first

Tip 5: Leer vuur maken

 

Vind een BBQ met onze Ultieme Barbecue gids!

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip6.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip6-300x300.jpgRafFoodcitroenJe kent het probleem wel: leuke namiddag en avond gehad. De volgende dag is het barbecuerooster volledig zwart en is het urenlang schrobben om alles terug proper te krijgen. Een vaakgehoord middeltje is het rooster in het gras gooien. Nachtje in het gras, en de dauw zou de rest...Alles voor de man met smaak!