Meteen naar de inhoud
Home » Philly Cheese Steak op de BBQ

Philly Cheese Steak op de BBQ

Philly Cheese Steak op de BBQ! Alleen al de naam doet me watertanden! Alweer een mooi voorbeeld van die typische Amerikaanse BBQ cultuur: het is veel, het is vettig en het is bangelijk lekker!

De naam geeft het al weg natuurlijk, dit is een gerecht dat origineel afkomstig is uit Philadelphia. Strikt genomen heb je enkel een broodje, ui en steak nodig maar in de meeste recepten die ik tegenkwam doet men er telkens nog iets bij. Champignons komen zowat overal terug en in het eerste filmpje hieronder doen ze er ook nog paprika bij.

Zo maak je de Philly Cheese Steak op de BBQ

Voor de groenten heb je een pannetje of een plaat nodig zodat ze niet door je rooster vallen. Ook het broodje dien je te roosteren op een indirect stuk want dat bakt heel vlug aan. De steak wordt natuurlijk gewoon op de grill gemaakt. Watch and learn!

 

 

Uiteraard kan deze Philly Cheese Steak ook gewoon in de pan gemaakt worden. Hierboven wordt de kaas al gesmolten tussen het vlees en de groenten en hieronder doen ze de kaas er achteraf op en gebruiken ze ook nog mayonnaise. Wat is beter? Geen idee… Volgens mij is het alletwee top!

Hoewel ik normaal direct zou kiezen voor de BBQ manier twijfel ik bij deze toch een beetje. Misschien dat het enthousiasme van de kerel hieronder daar wel iets mee te maken heeft…

 

 

Twee mooie voorbeelden van hoe je een Philly Cheese Steak moet maken maar zoals altijd: Experimenteer gerust zelf! Een beetje speciale kaas erbij, wat extra groenten, een speciaal sausje… Alles kan als je het zelf maakt.

Laat gerust even weten in de commentaren welke versie jij verkiest en als je een top recept hebt gevonden dan horen we het natuurlijk ook graag.

Smakelijk en grill ze!

 

Meer BBQ? Bekijk dan zeker het overzicht van onze BBQ recepten eens!

 

Facebook Comments Box

9 reacties op “Philly Cheese Steak op de BBQ”

  1. hmm, wellicht als ik het vlees voor een veggievariant inwissel is het iets voor de zomer;-)

  2. Ik vind het heerlijk maar denk er echt nooit aan om het thuis te maken. Ik ga het deze week gewoon doen haha

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!