Meteen naar de inhoud
Home » Blue Moon bier

Blue Moon bier

Toen ik onlangs in Miami was heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de lokale bieren en het mag gezegd, ik heb er heel wat lekkere mogen proeven.

Onlangs zei er trouwens iemand tegen mij dat Amerika een interessant bierland is geworden en ja, ik kan dat bevestigen.

Van de bieren die ik geproefd heb was er één dat er een beetje bovenuit stak en dat was de Blue Moon. 

Blue Moon bier

Dit is een pils waarvan de makers zeggen dat het een Belgian Style White Beer is. Persoonlijk moet ik bij Belgisch witbier altijd aan Hoegaerden denken en dat lust ik echt niet!

Deze wel dus het heeft volgens mij niks met Belgisch witbier te maken. Het doet me eerder denken aan de Duitse tarwebieren…

Het alcoholgehalte van dit bier is 5,4 % en het is een echt lekker-weer bier. De smaak is een beetje zoet en je krijgt van de tap altijd een lekker grote en lekker frisse pint.

Het stukje sinaasappel op de foto hiernaast is geen show. Bestel een Blue Moon en gegarandeerd hangt er een stuk sinaasappel aan. Voor niks nodig wat mij betreft! Sinaasappel en bier blijft een slechte combinatie.

De vraag is natuurlijk of dit bier hier in Belgie en Nederland stand kan houden tussen onze eigen pils. Ik vrees er voor..

De Blue Moon controverse

Ondanks het feit dat het in Amerika uitgegroeid is tot één van de populairste Belgian Style bieren zijn er ook veel tegenstanders van dit bier. Steevast pakt men in reclames en ook op de website uit met het feit dat men een craft brewery is, een ambachtelijke brouwerij. Niks is minder waar want de zogezegde Blue Moon Brewing Company is eigenlijk van Coors, één van de grootste brouwers ter wereld.

Of dit nu een reden is om het bier links te laten liggen weet ik niet. Ook hier bij ons zijn er verschillende schitterende bieren die op de markt gezet worden als kleine lokale biertjes maar die eigenlijk van een grote brouwer komen. Dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven.

Ik weet niet of het hier lokaal te verkrijgen is… Wie het weet mag het me laten weten via de comments.

 

Blue Moon

Facebook Comments Box
Tags:

4 reacties op “Blue Moon bier”

  1. Ik vind het heerlijk. Ben nu al een paar weken aan het reizen door de States en heb standaard een doos van dit spul achterin de wagen liggen. Lijkt inderdaad meer op Weizen maar is ietsje zoeter. Ik ben een groot fan van Paulaner, Franziskaner etc maar zou zeker Blue Moon kopen als ik dit kon krijgen in de lage landen…

    1. He een kenner aan het woord. Zelf ben ik ook een liefhebber van Paulaner en Franzikaner.
      En kan helaas Blue Moon ook in de lage landen niet vinden. Gelukkig ga ik in april naar de States.

  2. michiels myriam

    Het is een lekker biertje. Spijtig dat het in België niet te vinden is

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!