Toen ik onlangs in Miami was heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de lokale bieren en het mag gezegd, ik heb er heel wat lekkere mogen proeven.

Onlangs zei er trouwens iemand tegen mij dat Amerika een interessant bierland is geworden en ja, ik kan dat bevestigen.

Van de bieren die ik geproefd heb was er één dat er een beetje bovenuit stak en dat was de Blue Moon. 

Blue Moon bier

Dit is een pils waarvan de makers zeggen dat het een Belgian Style White Beer is. Persoonlijk moet ik bij Belgisch witbier altijd aan Hoegaerden denken en dat lust ik echt niet!

Deze wel dus het heeft volgens mij niks met Belgisch witbier te maken. Het doet me eerder denken aan de Duitse tarwebieren…

Het alcoholgehalte van dit bier is 5,4 % en het is een echt lekker-weer bier. De smaak is een beetje zoet en je krijgt van de tap altijd een lekker grote en lekker frisse pint.

Het stukje sinaasappel op de foto hiernaast is geen show. Bestel een Blue Moon en gegarandeerd hangt er een stuk sinaasappel aan. Voor niks nodig wat mij betreft! Sinaasappel en bier blijft een slechte combinatie.

De vraag is natuurlijk of dit bier hier in Belgie en Nederland stand kan houden tussen onze eigen pils. Ik vrees er voor..

De Blue Moon controverse

Ondanks het feit dat het in Amerika uitgegroeid is tot één van de populairste Belgian Style bieren zijn er ook veel tegenstanders van dit bier. Steevast pakt men in reclames en ook op de website uit met het feit dat men een craft brewery is, een ambachtelijke brouwerij. Niks is minder waar want de zogezegde Blue Moon Brewing Company is eigenlijk van Coors, één van de grootste brouwers ter wereld.

Of dit nu een reden is om het bier links te laten liggen weet ik niet. Ook hier bij ons zijn er verschillende schitterende bieren die op de markt gezet worden als kleine lokale biertjes maar die eigenlijk van een grote brouwer komen. Dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven.

Ik weet niet of het hier lokaal te verkrijgen is… Wie het weet mag het me laten weten via de comments.

 

Blue Moon

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/bluemoon1.jpg?fit=300%2C184&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/bluemoon1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbierToen ik onlangs in Miami was heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de lokale bieren en het mag gezegd, ik heb er heel wat lekkere mogen proeven. Onlangs zei er trouwens iemand tegen mij dat Amerika een interessant bierland is geworden en ja, ik kan dat bevestigen. Van de bieren die...Alles voor de man met smaak!