Magma Troubadour

Deze week heb ik op biergebied weer een mooie ontdekking gedaan: de Troubadour Magma. De Magma is een amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 9%. Het wordt gemaakt door Brouwerij The Musketeers.

Ondanks de Engelse naam is het wel degelijk een Belgische (Vlaamse) brouwerij die probeert om de wereld van hieruit te veroveren met hun Troubadour bieren. Buiten de Magma hebben ze nog 5 andere bieren die er bijzonder veelbelovend uitzien maar die ik voorlopig nog niet geproefd heb. Met namen als Obscura, Westkust en Imperial Stout krijg ik er alvast wel zin in!

Meer info over hun bieren en over de brouwerij kan je terugvinden op hun website:  http://www.troubadourbieren.be/

Troubadour Magma: wat meer info

Troubadour Magma glasDe Magma is geklasseerd als een amberbier en heeft een mooie oranje-achtige kleur met een goede volle schuimlaag. De smaak is moeilijk uit te leggen. De eerste twee slokken vond ik wat moeilijk, je moet even doorbijten en bij de derde slok vat je het helemaal! Een prachtig smaakpalet maar hoe leg je het uit… een beetje zoet, een beetje zuur… Ik ben niet goed in smaken uitleggen. Zelf zeggen ze het volgende over de Magma:

Troubadour Magma is een amberkleurig bier met het kruidig en bitter karakter van een Amerikaanse India Pale Ale, maar verzacht met de smaak van een Belgische Tripel. Geniet van de explosie van fruitige geuren afkomstig van de dry-hopping.

Op Ratebeer doen ze het ook niet slecht met een score van 97%.

Ik las trouwens op de site dat ze ook elk jaar een extra gehopte versie uitbrengen. Voor die van 2013 haalden ze de hop uit Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder kwamen ze al met hop uit Amerika en Japan.

Daarmee doen ze mij bijzonder hard denken aan een ander merk dat uitpakt met extra-hop bieren. Nog deze week zag ik dat Grimbergen nu ook afkomt met een dergelijk bier en ook Leffe heeft er één…. Soit, dat is een ander verhaal.

Conclusie over de Magma: Proeven! Als je dit bier tegenkomt bij de brouwer of op cafe moet je even je gebruikelijke bier laten voor wat het is en deze Troubadour Magma proeven. Een heerlijke verrassing.

.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/troubadourmagma.jpg?fit=500%2C375&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/troubadourmagma.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbierDeze week heb ik op biergebied weer een mooie ontdekking gedaan: de Troubadour Magma. De Magma is een amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 9%. Het wordt gemaakt door Brouwerij The Musketeers. Ondanks de Engelse naam is het wel degelijk een Belgische (Vlaamse) brouwerij die probeert om de wereld van...Alles voor de man met smaak!